Glam News Magazine

Încă de la începutul anului, m-am uitat în bila mea de cristal parfumată pentru a ghici încotro va merge lumea parfumurilor în anul 2020. Ei bine, cu siguranță bila mea de cristal trebuie lustruită, deoarece nu am putut prezice ceea ce a urmat!

2020 a fost un an greu. Pandemia Covid-19 a schimbat atât de mult modul în care trăim, lucrăm și cumpărăm. A fost un an de stat acasă sau, dacă ești un lucrător “cheie”, un an de lucru extrem de dur pentru a menține lumea în mișcare. A fost un an în care nu ne-am văzut prietenii și familia atât de mult pe cât ne-am dorit și un an în care nu am făcut toate lucrurile pe care le-am dorit. A fost un an destul de dificil, să fim sinceri.

Și lumea parfumurilor s-a schimbat. Multe arome care trebuiau lansate au fost întârziate, iar industria a încetinit. Mai mult, felul în care cumpărăm parfumuri s-a schimbat, iar noi, la Glam News, am încercat să îți descriem cât mai multe parfumuri și cât mai bine, pentru a-ți permite să explorezi parfumurile, atât cele noi, cât și cele vechi, totul din confortul locuinței tale. Cred că această lume va continua să se schimbe și să evolueze și în 2021.

Dar, înainte de a ajunge la 2021, să aruncăm o privire înapoi la 2020 și dacă aceste predicții de la începutul anului s-au adeverit …

1. Mai multe parfumuri intense

Am prezis că tendința versiunilor intense ale parfumurilor existente va continua în 2020 și am văzut cu siguranță acest lucru, mai ales în zona masculină. Paco Rabanne a lansat 1 Million Parfum, o versiune mai bogată și mai vibrantă a originalului, iar Jean Paul Gaultier a lansat fantasticul Le Male Le Parfum, care a modernizat semnătura lui Le Male, făcându-l mai cald, mai bogat și mai matur. Au existat chiar și versiuni intense ale lui Lancome Idole și ale lui YSL Libre, deci pot spune că aceasta este o tendință care pare să fie foarte vie!

2. Parfumuri cu trandafiri

Trandafirii sunt destul de prezenți când vine vorba de parfumuri, dar m-am gândit că vom vedea mai multe în 2020, în special parfumuri mai moderne și mai palpitante. Deși nu a existat un val de parfumuri cu trandafiri, anul acesta, am văzut câteva lansări notabile care au prezentat o notă de trandafir mai proeminentă. De exemplu Angel Nova care conține un trandafir roz frumos, dulce și impregnat cu zahăr și căpșuni care, sigur, nu seamănă prea mult cu Angel, dar mirosul este unul destul de plăcut. Givenchy Irresistible – este încă un parfum încântător cu trandafiri și fructe care este cu totul modern și elegant. Deci da, trandafirii și-au făcut apariția și anul acesta. Asta înseamnă două puncte pentru mine pe planul predicțiilor – ține cineva scorul?

3. Parfumurile retro masculine

Pentru această predicție, mă gândeam că vom vedea un răspuns la toate parfumurile masculine super proaspete pe care le-am văzut în ultimii ani – arome precum DIOR Sauvage și Dunhill Century. Am crezut că, deoarece parfumul este ciclic, putem începe să ne întoarcem la parfumuri masculine mai clasice, bogate și grele. M-am înșelat și, în realitate, am văzut mult mai multă prospețime și “curățenie” anul acesta, cu parfumuri precum Bvlgari Man Glacial Essence și Coach Blue. Mă bucur să recunosc că nu am avut dreptate și mă întreb dacă toată această igienizare a mâinilor și nevoia de curățenie în fața virusului, ne vor continua și setea de puritate olfactivă. Cred că s-ar putea să vedem și mai multe parfumuri fresh în următorul an.

4. Parfumuri cu migdale

Ei bine, această predicție s-a adeverit și pe măsură ce scriu acest lucru, dansez de fericire. La începutul anului am spus că în 2020 vom avea mai multe parfumuri cu miglade și se pare că am avut dreptate 100% . Atât de multe parfumuri din acest an au prezentat note de migdale! Bois d’Amande de la Van Cleef & Arpels, a avut o interpretare caldă și lemnoasă de migdale care se simte netedă și reconfortantă. De asemenea, Kenzo Flower Poppy Bouquet, care a fost frizant, fructat și floral, cu accente subtile de migdale. Oh, și nu-l putem uita pe Marc Jacobs Perfect cu nota sa caldă de lapte de migdale. Da, migdalele chiar au fost pe val în 2020!

5. Sticle mai simple

În 2019 am văzut mai multe parfumuri care au apărut în sticle simple și am prezis că în 2020 vom vedea acest lucru ca pe o tendință. Am avut dreptate? Ei bine, depinde la ce parfumuri te uiți. Unele, cum ar fi Givenchy Irresistible, sunt simple și elegante, cu o formă curată și un model atractiv matlasat. Altele, precum Marc Jacobs Perfect, sunt mult mai maximaliste, cu funde, pantofi, zaruri  și o banană împodobind capacul. Deci, poate, în cazul sticlelor, a existat mai multă varietate anul acesta.

2020 a fost un an cu adevărat unic, iar pentru industria parfumurilor a fost un exemplu puternic de “mai puțin înseamnă mai mult”. Pe măsură ce lumea își revine în 2021 și nu numai, sunt sigur că lucrurile vor continua să evolueze. Abia aștept să văd ce aduce anul viitor!

Lasă un comentariu