Glam News Magazine

În lumea parfumeriei, suntem obsedați de clasici. Sincer, nu poți vorbi cu un iubitor de parfumuri, expert sau cu cineva din interiorul industriei fără să te împiedici de numele Shalimar, Opium și Poison la fiecare câteva minute! Totul se întâmplă cu un motiv, desigur, deoarece au modelat peisajul parfumeriei de astăzi – fără Shalimar, nu ar exista parfumuri cu ambră și fără Opium, majoritatea parfumurilor blockbuster nu ar fi existat. Acestea sunt clasicele de ieri, dar ce zici de clasicele de azi și de mâine? Care dintre parfumuri sunt clasice și care vor deveni în viitor? Iată câteva dintre predicțiile noastre.

Clasicele de astăzi

 

Eau Dynamisante1. Eau Dynamisante (1987)

Există ceva mai plăcut decât să te scufunzi în acest parfum cu totul special? Răspuns: nu; cred că acesta este unul dintre clasicele de astăzi, pentru că acea sete de simplitate, calitate și naturalețe în materiale este ceva ce vedem atât de des astăzi. Multe parfumuri doresc să reproducă acea senzație de wellness, cu mirosuri care se simt direct smulse din natură – indiferent dacă sunt sau nu din materiale naturale. Chiar dacă este puțin mai bătrân decât mine (ceea ce, desigur, este foarte tânăr), prevăd că Dynamisante își va face loc pe rafturile multor iubitori de parfumuri în deceniile următoare – voi fi, fără îndoială, unul dintre ei.

Mugler Angel

2. Mugler Angel (1992)
Știu la ce te gândești – „quelle surprise”, îl menționez din nou pe Angel ca fiind clasic pentru a suta oară, și probabil că te înșeli, l-am menționat de cel puțin un trilion de ori… Dar Angel este unul dintre cele mai mari parfumuri, deoarece a fost atât de important pentru parfumerie. Angel a fost primul gurmand și acum avem mai multe dintre acestea decât le putem consuma vreodată la un bufet de parfumuri pe care îl poți mânca. Fără Angel nu am avea unul dintre cele mai bine vândute parfumuri din lume, Coco Mademoiselle, așa că da, impactul lui Angel asupra parfumurilor este incontestabil, iar statutul lui de clasic nu poate fi contestat. Dacă îți plac parfumurile dulci, Angel este un clasic de astăzi pe care trebuie să îl deții în colecție.

Dior J’Adore

3. Dior J’Adore (1999)
Este greu de crezut că J’Adore are peste 20 de ani. Miroase în continuare la fel de modern și frumos acum ca atunci când a fost lansat în 1999 și trebuie să-i mulțumim lui J’Adore pentru multe dintre florile albe luminoase care au urmat în anii ’00. La fel ca toți clasicii, J’Adore este un parfum care execută un concept distinct până la perfecțiunea absolută, evocând aurul, zeițele și grădinile, toate prezentând frumusețea abundentă a naturii. Putem vorbi și despre Charlize Theron din reclamele parfumului, vă rog? J’Adore este la fel de atemporal ca o stea de film și la fel de relevant ca ultimele lansări – o să domnească mult timp de acum încolo.

Clasicele de mâine

Dior Sauvage

4. Dior Sauvage (2015)
Toață lumea iubește puterea lui Sauvage! Așa este, Sauvage este prima mea predicție la un clasic din viitor și va împărți locul cu alte neo-fougere ce urmează traseul marin translucid de Ambroxan, inclusiv Creed Aventus și Bleu de Chanel. Sauvage reușește să surprindă notele minerale mai bine decât contemporanii săi, deoarece adaugă un pic de sensibilitate în amestec – dacă știi la ce mă refer. Personal nu l-aș purta, dar îmi place să simt urma lăsată de alți purtători de Sauvage. Vor purta bărbații Sauvage peste 20 de ani? Absolut!

Comme des Garcons Blackpepper

5. Comme des Garcons Blackpepper (2016)
Clasicele nu sunt doar pentru parfumurile mainstream. Încă de la explozia parfumurilor de nișă de la sfârșitul mileniului, am văzut mai multe arome de lux și exclusiviste ocupând locul I în topurile iubitorilor de parfum. Alegerea mea în privința unui clasic de nișă ar fi Blackpepper de la Comme des Garçons; acesta este un parfum lemnos, inundat de o urmă argintie de piper negru. Miros umbre de Blackpepper în atât de multe parfumuri mainstream și de nișă încât cred că a schimbat puțin regulile jocului ale unui parfum lemnos. Blackpepper demonstrează că nișa poate fi și accesibilă.

Lasă un comentariu