Glam News Magazine

Un hotel nu este doar o locație de cazare. Un hotel care se respectă este o experiență totală de răsfăț. Iar când în formulă se adaugă o doză considerabilă de extravaganță, rezultatul este de-a dreptul captivant. Schuster Boarding House Brașov oferă un cadru rafinat și servicii de înaltă ținută pentru momente de desfătare memorabilă a simțurilor. Totul aici a fost pus la punct în detaliu, de la design, la texturi și nuanțele alese, pentru a duce conceptul de ospitalitate la un nivel de lux, menținând în același timp vie povestea clădirii pe care proprietarii o susțin cu sisteme ecofriendly.

Schuster Boarding House

Situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru, cochetul hotel boutique cu o prețioasă arhitectură Art Nouveau, rar întâlnită în zona protejată, este o adevărată bijuterie arhitecturală pe care proprietarii actuali s-au străduit cu cinste să o păstreze cât mai intactă.

Povestea casei se întinde pe mai bine de un secol. A aparținut familiei Schuster – o familie de sași înstăriți din Brașov al cărei blazon se regăsește deasupra porții, la intrarea în clădire. Proprietarul casei, un fost bancher pe nume Gabriel Schuster, a contractat o firmă de arhitectură din Austria pentru a-i dezvolta planul arhitectural. Ulterior, lucrările de construcție au fost executate cu ajutorul unei companii de profil din Budapesta.

Zidurile clădirii spun ele însele o poveste ce este cu atenție pusă în valoare. Piatra de pe fațadă este cea originală, fiind curățată în întregime prin sablare cu nisip sub presiune și impermeabilizată ulterior. Pe fațadă se pot regăsi picturi originale restaurate, iar iluminatul fațadei este permanent pe timpul nopții pentru a-i pune în valoare simbolistica specifică. În întreaga lume clădirile Art Nouveau sunt iluminate în mod special pe timp de noapte. Tencuiala aplicată pe fațadă este similară celei folosite la început de secol, culoarea fiind identică celei inițiale.

Țigla are și ea o poveste fascinantă care arată în egală măsură atât valoarea clădirii, cât și exigența demnă de admirație pentru conservarea ei. Țigla originală a început să fie produsă în Austria anului 1908 și a fost montată și pe acoperișul acestei clădiri în 1914. Pentru a conserva aspectul și atmosfera originală, a fost comandată aceeași țiglă la fabrica producătoare din Austria, unde noii proprietari ai clădirii au trimis pentru specializare tehnicieni care au montat-o apoi pe casă conform procedurii vremii respective.

Mai mult chiar, intradosul acoperișului este restaurat și pictat manual pe plăci suport din lemn masiv. Au fost restaurate ferestrele originale, precum și ușile de la parterul casei și un superb bovindou, păstrând aerul aristocrat al clădirilor specifice perioadei Art Nouveau. Ancadramentele ferestrelor sunt realizate și ele conform picturilor originale.

Toate încăperile Schuster Boarding House au fost amenajate șic, totodată gândite să asigure confortul oaspeților pentru o experiență premium de cazare. Materiale naturale (lemn, cărămidă, piatră), țesături de calitate superioară și culori atent alese sunt piese dintr-un puzzle al răsfățului simțurilor pentru o ședere memorabilă. În plus este o locație pet friendly, așadar oferă un răsfăț și pentru animalele de companie.

Hotelul oferă cazare cu acces gratuit la internet WiFi, un bar, un lounge comun, o grădină și o superbă terasă pe acoperiș cu vedere 360 grade asupra Cetății Brașovului – un detaliu specific acestei case, spre deliciul celor care îi trec pragul. Serviciile sunt și ele menite să depășească așteptările.

Serviciile proprietății : Concierge; Asistență și securitate 24/7; Wi-Fi standard; Luggage room; Quiet corner; Ascensor; Non-smoking; Aport permanent de purificare a aerului; Sistem audio profesional; Mini-bibliotecă; Recepție; Salon de mic dejun; Lobby bar; Mini-curte interioară; Rooftop 360°

Servicii pentru cameră: Seif; Welcome drink la check-in; Espresso machine; Izolare fonică; Facilități VIP; Canale cablu TV; Rulouri protecție solară; Birou; Uscător de păr; Priză cu protecție pentru copii; Sistem Velux Cabrio; Încălzire în pardoseală; Telefon; Draperii blackout; 

Servicii extra: Room service; Minibar; Servicii de curățătorie și spălătorie; Mic dejun în cameră

De asemenea, oaspeții au acces la Club de membrii, care le aduce facilități diverse, de la discounturi la servicii gratuite incluse în pachet.

Contact

Str. Peneș Curcanul, nr. 5, Brașov, România
(+4) 0368-440-440
[email protected]
[email protected]
https://www.schusterhotel.ro
https://www.facebook.com/schusterboardinghouse
https://www.instagram.com/schusterboardinghouse/

Rezervări aici

CONCURS:

Glam News Magazine vă oferă “10 zile de Crăciun”. În perioada 10-19 Decembrie fiecare zi vine cu un nou concurs. Astăzi, partenerii noștri de la Schuster Boarding House vă oferă un sejur de trei nopți în locația lor exclusivistă. Tot ce trebuie să faci este să ne spui în secțiunea de comentarii:

Unde este situat hotelul Schuster Boarding House?

Atenție: valabilitatea concursului este de 24 de ore. Vor fi validate numai comentariile lăsate în data de 17.12.2022 interval orar 00:00 – 23:59. Câștigătorul va fi anunțat prin email cât și AICI. Regulamentul poate fi consultat AICI. Mult succes!

338 de comentarii

 1. Hotelul Schuster Boarding House este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului,la 100 de metri de strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru,pe strada Penes Curcanu,nr.5.

 2. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru, pe strada Penes Curcanu, numarul 5..

 3. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru

 4. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru, pe strada Penes Curcanu, la numarul 5.

 5. Hotelul Schuster Boarding House este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului,la 100 de metri de strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru,pe strada Penes Curcanu,nr.5.

 6. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru

 7. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru

 8. Se afla situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru.

 9. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru, pe strada Penes Curcanu, la numarul 5.

 10. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru.

 11. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru, pe strada Penes Curcanu, numarul 5..

 12. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru

 13. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru

 14. Situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru

 15. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru

 16. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru, pe strada Penes Curcanu, numarul 5..

 17. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru

 18. Situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru

Comentariile sunt dezactivate