Glam News Magazine

Pantofii buni sunt piatra de temelie a dulapului unui barbat – temelia pe care se află totul. Îți amintești ce s-a întâmplat cu omul care și-a construit casa pe nisip? Ei bine, nici eu nu stiu, dar sunt destul de sigur că a fost la un interviu de angajare purtând o pereche gresită de pantofi și un costum care nu era pe măsura lui. Mulțumim cerului ca este destul de ușor să obținem o fundație bună. Deși trăim în vremuri schimbătoare (președinți, celebrități, mustăți, întoarcerea sacului), eroii rafturilor de încălțăminte rămân constanți.

Pentru a vă ajuta să vă încălțați bine pe tot parcursul anului, vă prezint 8 dintre cele mai iconice perechi de pantofi și ghete ale tuturor timpurilor.

Timberland Classic

Ghetele Timberland nu au fost niciodată concepute pentru a fi iconice. Un pantof de lucru umil și practic, conceput pentru muncitorii din New England, Original Yellow Boots au fost construite pentru a rezista în condiții extreme și a păstra picioarele proprietarilor calde și uscate în timpul iernilor de pe coasta de est a Statelor Unite.

A făcut acest lucru printr-o combinație de piele groasă, cu 39 de piese separate, o talpă revoluționară și un proces lung de construcție în 80 de etape. Dar au venit anii nouăzeci și o mișcare hip-hop obsedată de articolele de îmbrăcăminte mai mari decât normal, asortate cu încălțări peste glezne, au tras ghetele Timberland de pe șantier pe stradă. Și atunci lumea a devenit obsedată de aceste ghete.

Încă fabricate din materiale ferme, dar altele față de prototipul său din 1973, aceste ghete sunt o adevărată legendă, care astăzi sunt extrem de purtate împreună cu blugi și tricou.

Pantofii Sperry Original Boat

În timp ce naviga într-o vară pe estuarul Long Island Sound chiar lângă New York, pantofarul Paul A Sperry alunecă pe punte și cade peste bord. După ce s-a cățărat înapoi pe punte, inventatorul a hotărât să dezvolte un pantof sport care să nu alunece nici chiar pe suprafața umedă a unei bărci de navigație. Și asta a făcut cu Sperry Top-Sider: un pantof cu talpa de cauciuc, cu o textură revolutionară, care maximizează tracțiunea fără a adăuga volum.

Ghetele Clarks

“Nu se vor vinde niciodată”. Acesta a fost verdictul dat prototipului, proiectat de Nathan Clark (nepotul fondatorului mărcii britanice). Clark s-a inspirat după modelul casual din piele moale, pe care ofițerii britanici îl purtau în timp ce locuiau în Birmania – ghete înalte și suficient de flexibile pentru a face față terenului variat al deșertului.

Clark și-a dezvăluit creația la Târgul de la Chicago din 1949, unde silueta ei elegantă și talpa subțire au captat atenția crăticilor de modă din lume. Iar de atunci, ghetele au fost adoptate de aproape fiecare subcultură de sub soare – de la Londra până la Riviera Playboy; de la Cool Britannia din anii nouăzeci la chicul subevaluat al New York-ului.

Converse Chuck Taylor All Star

Chuck Taylor All Star a împlinit recent 100 de ani de la prima punere în vânzare, însă acești teniși simpli din pânză cu talpă de cauciuc sunt mai fresh ca oricând. Nu e de mirare că aceștia rămân unele dintre cele mai de succes tipuri de încălțăminte din istorie, compania americană reușind să vândă mai mult de 200.000 de perechi pe zi.

Deși inițial au fost concepuți pentru baschet (panza moale de înaltă calitate a fost concepută pentru a se mișca mai natural cu o șosetă lungă de sport și astfel provocând mai puține răni), acești teniși au devenit una dintre cele mai versatile piese de încălțăminte din istorie.

Cu liniile sale curată și materialele de foarte bună calitate, All Star se potrivește în aproape orice cadru, în timp ce nenumăratele sale culori și reinterpretări nesfârșite ne asigură că modelul rămâne foarte fresh, în timp ce alți pantofi se rătăcesc pe parcurs.

Ghetele Dr Martens 2976 Chelsea

Cea mai faimoasă piesă de încălțăminte a lui Dr. Martens este o gheată care a transformat marca dintr-un producător de îmbrăcăminte de lucru (ghetele au fost comercilizate pentru prima dată ca încălțăminte pentru grădinărit) la un simbol al contraculturii și al rebeliunii. Dar pentru noi, cea mai importantă contribuție a mărcii britanice la dulapul modern este popularitatea mondială a ghetelor Chelsea. Cu talpa clasică din cauciuc, această gheată Chelsea este purtată de la școlile de călărie până la străzile din New York.

Gucci Horsebit Loafer

Mocasinii Gucci au trăit o viață fermecătoare. De la originile Gatsby ale fondatorului casei, la Sloane Rangers cu sânge albastru din anii 1980 (să nu mai vorbim de brokeri de succes de pe Wall Street, diplomați internaționali și finanțatori de încredere ai Ligii Ivy) acești mocasini au fost mult timp numitorul comun al clasei superioare.

Fiind foarte rezistenți în ciuda construcției lor faimoase, suplă și ușoară, mocasinii Gucci sunt o adevărată investiție și este poate singurul pantof care nu ar fi stupid să îl includeți în testament. De asemenea arată bine cu aproape orice. Perechea potrivită adaugă o strălucire șic pentru îmbrăcămintea casual și un stop de eleganță costumelor formale.

Adidașii Common Projects

Nu toate piesele iconice trebuie să fie create cu mult în trecut. Adidașii Common Projects au puțin peste un deceniu, dar deja se pot pune pe același raft cu colegii săi mai mari.

Cu un profil elegant, care dă o notă de lux formei clasice de low-top, Common Projects au devenit noul standard în materie de pantofi sport de lux și adidași minimaliști. Suprafața complet albă îi separă de mulțime cu un număr serial gravat cu auriu, în timp ce pielea Saffiano asigură că produsul se maturizează și se îmbunătățește odată cu vârsta.

Și, la fel ca majoritatea pantofilor iconici, adidașii sunt mai mult decât fericiți să încalce regulile: se potrivesc cu orice, de la denim și chinos până la costumele formale.

Pantofii Brogue John Lobb

Dacă vreți să cumpărați o pereche de pantofi eleganți, veți dori să alegeți pantofii brogue. Și dacă veți purta pantoful brogue, veți dori să alegeți originalul și cel mai bun. Fiind nn pantof elegant ce are un design între wingtip și Oxford, John Lobb a prezentat pentru prima oară design-ul brogue la Expoziția de la Paris din 1937.

Imitat peste tot, dar niciodată îmbunătățit, pantoful lui John Lobb dă o notă de calitate liniștitoare oricărui ansamblu oficial. În plus, folosește trucul magic pe care numai un pantof foarte bine făcut îl poate face: face ca tot ce este purtat deasupra lui să arate cam de 10 ori mai perfect.

Lasă un comentariu