Glam News Magazine

Clădirile reper din Berlin vor deveni scena pe care vor fi oferite gratuit reprezentații de lumină într-unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale toamnei, deja ajuns tradiție. Anual, din 2004, în luna octombrie, Primăria Berlinului organizează Festivalul Luminilor, în care artiștii din toată lumea dau viață și povești moderne zidurilor vechi, pline de istorie.

Festivalul Luminilor
Facultatea de Științe Juridice

Ideea a pornit de la dorința de a crea bucurie în zilele reci de toamnă, prin împodobirea orașului cu instalații de lumini care mai de care mai originale. Organizații și companii private au răspuns inițiativei și au decorat orașul ca în zi de sărbătoare. Acțiunea a avut succes, oamenii ieșind pe străzi pentru a admira luminile colorate. Apoi, an cu an, evenimentul a luat amploare, de la instalații de iluminat ajungându-se la proiecții 3D impresionante.

Festivalul Luminilor
Catedrala Sfânta Hedviga
Festivalul Luminilor
Muzeul Bode
Festivalul Luminilor
Catedrala din Berlin

Anul acesta spectacolul de lumină și culoare are loc în perioada 5-14 octombrie. Zeci de mii de turiști vor veni să vadă cele 150 de opere de artă ce vor fi proiectate în 60 de locații. 66 de artiști din 25 de țări s-au înscris în Festivalul Luminilor și vor schimba aspectul obiectivelor turistice cunoscute, precum Poarta Brandenburg, Catedrala din Berlin, Turnul TV de la Alexanderplatz, Ambasada SUA și Potsdamer Platz, dar și altor clădiri din Berlin.

Ambasada Canadei

Pentru prima dată, Festivalul de Lumini prezintă două trasee de mers pe jos, “Plimbarea de Lumină”, ​​pe care pot fi explorate toate iluminările și lucrările de artă. Este împărțită în traseul cu albastru (4,1 km) și ruta în roz (2,15 km). O altă rută se îndreaptă către locurile “Europa în lumină” – albastru închis (6,6 km). 

Turiștii au la dispoziție curse speciale de autobuz pentru a face turul festivalului, prețul unei călătorii fiind de 12 euro. Este o ocazie nemaipomenită să descoperi sau să redescoperi Berlinul. Pe lângă spectacolele de lumini și animații, în program sunt incluse petreceri, concerte, activități caritabile, work-shopuri.

Evenimentul este unul care sfidează imaginația, după cum veți putea observa în video-urile de mai jos

 

foto: festival-of-lights.de

 

Lasă un comentariu