Glam News Magazine

Dacă stăm să ne gândim, parfumeria seamănă mult cu mixologia. La urma urmei, ambele implică amestecul de ingrediente aromatice pentru a crea experiențe evocatoare ce ne provoacă plăcere și ne bucură sufletele în zilele posomorâte. Singura diferență este că într-adevăr nu ar trebui să beți parfum și nu vă recomand nici să purtați un cocktail. Oricum, dacă acum câteva luni sorbeam cocktail-uri de vară frumos colorate care evocau vacanțele pe nisipul fierbine, acum, în timp ce vremea devine tot mai rece, am ales să prezint parfumuri care evocă o atmosferă mult mai caldă. Iată patru parfumuri care vă vor ține de cald în această iarnă.

1. Malt Whiskey

A * Men Pure Malt

O băutură perfectă pentru iarnă: un pahar fumuriu, plin cu bourbon dulce auriu, poate cu un strop de Coca-Cola și puțină gheață. Bourbonul și whisky au ambele un gust atât de minunat și un miros foarte complex cu note de chihlimbar, fum și zahăr. A * Men Pure Malt surprinde caracterul dulce de bourbon, cu un strop de cafea, cedru și vanilie pentru a crea un parfum cald, mălțuit, cu un strop de whisky.

2. Rom

Bvlgari Man in Black

Pentru a-l cita pe căpitanul Jack Sparrow „De ce dispare mereu romul?” Și răspunsul la această întrebare este „pentru că l-am băut”. Romul este o băutură atât de versatilă și aduce un ton zaharat, caramelizat, oricărui cocktail pe care îl îmbogățește cu prezența sa. În Bvlgari Man in Black romul este amestecat la perfecție cu mirodenii calde, piele neagră și condimente luxoase pentru a crea un parfum plăcut și reconfortant, care este mult mai strălucitor decât ar putea fi vreodată Jack Sparrow.

3. Amaretto

La Petite Robe Noire

Dacă ai chef de o băutură mai obraznică, ce zici de tonurile amare de migdale din Amaretto? Acest lichior are una dintre cele mai distincte arome. Este neted, dulce, dar și întunecat și amar. Acest lucru mă face să mă gândesc instantaneu la La Petite Robe Noire de la Guerlain – un parfum orbitor, efervescent, care îmbină trandafirul cu cireșe negre, ceai fumuriu, migdale, lemn dulce și patchiuli, toate inspirate de cocheta rochie neagră. Miroase a un cocktail elegant de ceai negru și amaretto, servit cu petale de trandafir roșu aprins pentru a oferi o notă extravagantă.

4. Gin

Eternity for Men

Și acum ceva mai proaspăt! Doar pentru că este deja iarnă, nu înseamnă că nu putem savura o băutură un pic mai fresh. Cel mai bun pentru acest lucru este ginul, deoarece aduce prospețime, dar și o bogăție de plante și rășini. Un parfum care surprinde perfect spiritul unui G&T răcit cu gheață este Eternity for Men – un clasic de la Calvin Klein care amestecă o notă acidulată și picantă de ienupăr (un ingredient cheie al ginului – un „gingredient”, dacă vreți) cu lavandă, lămâie și o notă subtilă de mosc alb. Un parfum care ne întoarce în anii ’90 și este atât de ușor de purtat încât nu veți găsi niciodată o ocazie în care să nu se potrivească.

Lasă un comentariu