Glam News Magazine

Amouage a realizat o colecție de parfumuri remarcabile sub conducerea lui Christopher Chong. Cu abilitatea sa înnăscută de a asocia tradiția de parfumerie clasică franceză cu inspirații artistice din lumea operei și a dansului (printre multe altele), el are un talent pentru a crea cele mai frumoase mirosuri în parfumeriile cu care lucrează, având capacitatea de a crea parfumuri simfonice frumoase, care variază de la uimitor la bizar. Amouage poate să fi început ca o casă cu parfumuri inspirate din tradiția Orientului Mijlociu, dar Chong a făcut din ea un brand internațional care absoarbe o multitudine de culturi dintr-o mare varietate de locuri.

Unul dintre aspectele cele mai interesante ale mărcii este Library Collection, care găzduiește o serie de “opusuri” (acum unsprezece în total) care prezintă compoziții care sărbătoresc ingeniozitatea, căutarea cunoștințelor și a artelor. De la violeta pură și eterică al parfumului Opus III, până la pielea neagră, crăpată, din Opus VII, parfumurile au o întreagă lume între ele. Colecția mi se pare ca un spațiu în care tot ce contează este compoziția și inspirația din spatele ei. Aromele nu trebuie să își găsească o audiență uriașă și prin urmare, pot fi la fel de unice și provocatoare cum trebuie să fie. Este o direcție modernă de la o astfel de casă.

Lansat în 2015, Amouage Opus IX este inspirat de La Traviata, aroma fiind descrisă ca o interpretare sufletească a florii de camelie. Cu un aspect minunat de spectaculos și flamboyant, Opus IX surprinde senzualitatea florii într-un parfum viu, colorat, care folosește ingrediente neobișnuite.

Note

Vârf: camelie, iasomie și piper negru
Mijloc: lemn de Guaiac, piele și ceară de albine
Baza: Vetiver, ambergris și zibetă

Cum miroase?

Opus IX se deschide picant, proaspăt și senzual. Piperul negru își face apariția imediat, aruncând un nor argintiu peste compoziție. În urma acestei explozii inițiale, următoarea impresie este de un buchet de flori proaspete cu petale albe cărnoase și tulpini verzi. Deschiderea este vibrantă și efervescentă într-un mod aproape surprinzător pentru Amouage.

Iasomia atinge un ton similar cu Opus VIII, în sensul că este opulentă, caldă și aerată. Este o combinație care se concentrează mai mult pe interacțiunea dintre flori şi condimente. În inima parfumului, florile iau o caracteristică mieroasă și se simt aproape picante. Ceea ce este cu adevărat uimitor este cât de translucid și difuz este totul. Niciodată nu se simte greu sau opresiv.

Opus IX devine mai cald în bază și trece mai familiar în teritoriul Amouage, în special prin tonurile clasice de piele și tămâie. Majoritatea parfumurilor Amouage sunt foarte opulente, iar Opus IX nu face excepție. Există o bogăție a bazei, care este dulce, caldă și mereu animalică. Vetiverul are rolul de a tăia din căldura bazei, asigurându-se că bogăția este împărțită între notele verzi și note puțin sărate.

Venind după chihlimbarul din Opus VI, pielea din Opus VII și perdeaua catifelată de iasomie din Opus VIII, Opus IX ne lasă o impresie mai subtilă și mai relaxată. Este cu siguranță mai puțin îndrăzneț în ceea ce privește valoarea șocului olfactiv, dar nu din orice miros trebuie făcută o declarație gigantică, iar tonul lipsit de griji al Opus IX este ceea ce îl face atât de fermecător.

Prețul parfumului este de 1605 lei pentru 100ml și se poate comanda de aici.

Review

CALITATE9.1
PERSISTENȚĂ8.6
SIAJ8.6
MIROS9.3

Nota

8.9

Lasă un comentariu