Glam News Magazine

Ce poate fi mai frumos decât să te bucuri de filmul dorit în confortul casei tale? Vă spunem noi! Să te bucuri de filmul dorit în confortul casei tale, trăind în același timp experiența de cinematograf. Dacă doriți să satisfaceți această nevoie de divertisment, trebuie să țineți cont însă de anumite aspecte cruciale în amenajarea unei săli de cinema acasă.

1. Alegeți un spațiu dedicat

O sală de home theater este o cameră dedicată vizionării filmelor pe un ecran mare. Acest lucru înseamnă că puțin altceva se întâmplă în acea cameră, cu excepția activităților legate de proiecție. Dacă în mod obișnuit, urmăriți filme la televizor în living, dormitor sau bucătărie, trebuie să știți că atunci când spațiul este împărțit cu alte activități, experiența cinematografică este diminuată. Altfel spus ar fi bine sa alegeți un spațiu pe care să-l dedicați anume sălii de cinema de acasă, ținând cont și de recomandările de mai jos.

2. Controlați lumina ambientală

Lumina ambientală înseamnă lumină din surse din afara încăperii, cum ar fi din alte camere sau prin ferestre. În mod normal, am fi tentați să adăugăm cât mai multă lumină naturală în amenajarea spațiului de locuit. Însă, pentru sala de cinema de acasă trebuie limitată vehement lumina ambientală pentru că îngreunează vizionarea pe ecran plat. Cel mai bun mod de a face față luminii ambientale este pur și simplu să o opriți înainte de a începe, alegând un spațiu care are deja puțină lumină, precum un subsol. Dacă nu puteți face acest lucru, limitați lumina cu perdele și nuanțe care blochează lumina.

3. Controlați sunetul ambiental

Sunetul ambiental este sunetul nedorit care vine din afara sălii de cinema de acasă. Chiar dacă reușiți să găsiți un spațiu dedicat pentru home theater-ul dvs., sunetele din afara acelui spațiu distrug adesea experiența de vizionare. Mașina de spălat vase, copiii din alte camere, zgomotele din bucătărie, zgomotele sanitare și sunetele din afara casei sunt doar câteva exemple de sunete ambientale care pot afecta dezastruos vizionarea unui film/show. Astfel că ar trebui să izolați camera prin adăugarea unui strat de gips-carton sau înlocuirea acestuia cu un panou special de reducere a sunetului. Dacă aveți ferestre în cinematograful de acasă, puneți perdele mai groase, care blochează atât lumina, cât și absorb sunetul. Optați de asemenea pentru o ușă plină, care să izoleze și ea de sunetul din exterior.

4. Optați pentru un rack de echipamente audio-vizuale adecvat

Rack-ul de componente audio-vizuale sau rack-ul A/V este punctul central pentru componentele sursă. Luați în considerare rack-ul A/V ca fiind creierul central care controlează toate activitățile legate de divertisment în sala de cinema amenajată. Acesta ar trebui să fie amplasat lângă o priză electrică și ar trebui să puteți introduce o sursă de internet. De asemenea, rack-ul pentru componente A/V trebuie să fie bine ventilat, deoarece componentele creează căldură și pot fi deteriorate dacă acumularea de căldură este excesivă.

5. Limitați obiectele reflectante

Orice lucru care nu este ecranul în sine și care reflectă lumina înapoi la vizualizare ar trebui minimizat sau evitat. Aceasta înseamnă că trebuie să aveți grijă la detalii. Clanțele de ușă strălucitoare, balamalele, corpurile de iluminat, seturile de iluminare încastrate, blaturile și inserțiile de șemineu ar trebui evitate în zona crucială dintre ecran și vizualizator. Dacă aveți obiecte reflectorizante, luați în considerare reducerea strălucirii lor prin vopsirea lor cu nuanțe mate de culoare închisă.

6. Planificați vizualizarea și așezarea corespunzătoare

cinema acasă

Nimeni din sala de cinema de acasă nu ar trebui să aibă vederea blocată sau să fie prea aproape sau prea departe. Scaunele pe mai multe niveluri sunt un adevărat lux și necesită o investiție în plus. Problema blocării este rezolvată prin ridicarea scaunelor din spate pe o platformă. Chiar și un boost modest de 10 cm poate fi suficient pentru a curăța liniile de vedere.

7. Păstrați camera de cinema simplă

cinema acasă

Evitați tentația de a vă încărca home theater-ul cu mobilă și decorațiuni. Este posibil să fi achiziționat deja afișe de filme înrămate și doriți să le afișați, dar acestea sunt doar o distragere a atenției atunci când sunt montate lângă ecran. Puteți să le agătați pe peretele din spatele spectatorilor.

8. Folosiți o vopsea întunecată pentru pereți și tavan

Iluminatul poate fi controlat prin utilizarea unei vopsele de culoare închisă pentru pereți. Albul este de obicei culoarea recomandată pentru tavan, deoarece reflectă lumina maximă. Dar în cinematografele de acasă, reflectarea luminii nu este de dorit. Deci luați în considerare diminuarea culorii tavanului cu o culoare gri sau cu o altă culoare neutră.

9. Alegeți scaune confortabile

Pentru ca experiența de vizionare să fie completă, aveți nevoie de scaune/fotolii/canapea confortabile. Dacă au și suport pentru băuturi, este cu atât mai bine. Nu ignorați acest aspect și investiți în consecință. Vă veți mulțumi ulterior.

Lasă un comentariu