Glam News Magazine

Dacă ai auzit vreodată expresia „am făcut un layering”, atunci este posibil să ai câteva întrebări cu privire la acest subiect. Și ca să fiu sincer, probabil că am avut aceleași întrebări la un moment dat sau altul. Așadar, înainte de a începe să vorbim despre această tendință care preia lumea parfumurilor, vreau să mă întorc la elementele de bază și să răspund la câteva dintre întrebările cheie pe care le are toată lumea când vine vorba de stratificare (layering).

Desigur, trebuie să încep cu una dintre cele mai importante – și probabil cele mai evidente – întrebări și aceasta este …

Ce însemnă layering?

Stratificarea parfumului este actul de a purta două sau mai multe parfumuri diferite unul peste altul. Prin asocierea mai multor parfumuri în același timp, se creează un parfum complet nou.

Personal îmi place să mă gândesc la stratificarea parfumurilor folosind analogia unei ținute; s-ar putea să ai o rochie albă vaporoasă, care să arate drăguț și elegant atunci când o porți singură, dar apoi îmbraci o jachetă elegantă din piele, pentru a adăuga un pic de glamour ținutei, rezultând un aspect cu totul nou. Ei bine, stratificarea parfumurilor este echivalentul olfactiv al unui „aspect cu totul nou”.

Care este istoria din spatele stratificării parfumurilor?

Odată ce am auzit despre layering, am fost instantaneu intrigat să aflu mai multe despre tradiție, inclusiv de unde provine acest mod experimental de a purta parfumul. Conceptul de stratificare a parfumurilor are rădăcini în Orientul Mijlociu, unde a fost o practică obișnuită de secole; este o artă olfactivă plină de istorie.

Acest ritual tradițional presupune ca femeile să-și maseze pe piele o cremă pe bază de mosc înainte de a-și parfuma hainele și pielea cu un amestec personalizat de parfumuri. De asemenea, este obișnuit ca bărbații din Orientul Mijlociu să poarte parfumuri multiple pentru a crea un parfum unic, personalizat. O mulțime de parfumuri din Orientul Mijlociu se concentrează în jurul materiilor prime calde, condimentate și opulente, cum ar fi lemn de oud, piele, șofran și trandafir. Deoarece aceste note au tonuri similare, ele se amestecă frumos.

Deși inițial dezvoltată în Orientul Mijlociu, practica stratificării parfumurilor este acum o tehnică populară pentru iubitorii de beauty din întreaga lume, deoarece încurajează crearea propriului parfum semnătură, care va fi, în esență, cu adevărat unic.

Care sunt beneficiile stratificării parfumului?

Bine, acum că știi puțin mai multe despre istoria amestecului de parfumuri, probabil că te întrebi un lucru: care sunt beneficiile acestei tehnici de parfumare? La urma urmei, dacă ai un parfum preferat, de ce ai vrea să riști să îi strici aroma adăugând un alt parfum deasupra?

Ei bine, principalul obiectiv al stratificării este distracția! Deci trebuie să uiți de reguli și orice îngrijorare. În cel mai rău caz, vei afla ce fel de parfumuri nu funcționează în mod special împreună, iar în cel mai bun caz, îți vei găsi propriul parfum care nu numai că are puterea de a reflecta personalitatea, stilul și preferințele tale, dar este, de asemenea, complet unic. La urma urmei, care sunt șansele de a mirosi exact la fel ca altcineva?

Cum să stratifici parfumul?

În acest moment, este posibil să fi ales două sau trei parfumuri pe care dorești să le încerci împreună, dar mai ai o singură întrebare: în ce ordine ar trebui stratificate? La urma urmei, este o modalitate de a deveni creativ și de a experimenta puțin cu parfumurile de pe raft. Dar există și câteva sfaturi dacă ești nou în acest proces și dorești un pic de îndrumare.

Un lucru important de reținut este să aplici parfumul în ordinea corectă. Vei dori să începi cu cel mai greu sau mai intens parfum și să pulverizeri parfumurile mai ușoare deasupra, astfel încât să nu fie trase în jos.

Bineînțeles, poți acoperi parfumurile sau poți deveni mai creativ aplicând fiecare parfum în locații diferite. De exemplu, ai putea să porți o Apă de Parfum mai intensă pe gât, pentru o aromă mai îndelungată, iar apoi să pulverizezi în păr un parfum ușor, dulce și aerisit. Sau, de ce nu, pulverizează un parfum pe încheietura mâinii stângi și un parfum diferit pe încheietura mâinii drepte. Și apoi există metoda tradițională de stratificare a parfumului folosind o loțiune de corp parfumată ca bază înainte de a aplica parfum deasupra. Și știai că există un beneficiu în această metodă de stratificare a parfumului, deoarece umezeala blochează parfumul pe piele pentru o persistență mai mare?

Lasă un comentariu