Glam News Magazine

Dacă aveți un colț de grădină și vă doriți să arate fabulos, fără să depuneți prea mult efort la îngrijirea lui, puteți alege să folosiți aranjamente cu plante suculente. Arată de la bine, la impresionant și nu solicită prea multă atenție. Puteți folosi specii de crassula, cactuși de diferite tipuri și dimensiuni, aloe vera, agave, sansevieria, gasteria carinata ș.a. pe acre să le plantați direct în pământ sau în diverse ghivece de ceramică, tunchiuri de copaci sau alte decorațiuni pentru grădină. Cu imaginație și puțină îndemânare, grădina va primi un upgrade binemeritat. Lăsați-vă inspirați de imaginile de mai jos și luați în calcul sfaturile ce le urmează!

Plantați în pământ de calitate

Primul pas pentru a amenaja un colț de grădină reușit cu plante suculente este de a avea un sol de bună calitate. Folosiți pământ de flori din sursă sigură, la care puteți să adăugați substanțe nutritive de la magazinele specializate. Nu e recomandat să folosiți plantele cu pământul din ghivecele cumpărate. Scoateți plantele, scuturați ușor tot pământul de rădăcini, îndepărtați dacă sunt părți putrezite sau frunze uscate și apoi plantați.

Adăugați pietriș

Folosiți pietriș pentru a asigura un drenaj adecvat. Acest lucru va permite scurgerea excesului de apă de la baza tulpinei. În plus din punct de vedere estetic puteți face designuri uluitoare cu pietriș de diferite nuanțe și dimensiuni.

Asigurați-vă că plantele vor primi suficientă lumină solară

Acesta este un alt secret pentru a dezvolta plante suculente de succes în aer liber pentru că ele au nevie de multă lumină. Însă nici prea multă. Trebuie să aveți grijă să nu primească prea mult soare direct – nu mai mult de 4-5 ore de lumina directă a soarelui în fiecare zi.

Udați-le corect!

Da, acesta este un lucru care se face adesea greșit. Ploaia este cea mai bună, dar în lunile secetoase, trebuie să asigurați udarea adecvată. Și mai bine udați cu mai puțină apă, decât mai multă. Prea multă apă poate duce la putrezirea rădăcinilor oricăror plante suculente. Ele depozitează apa în frunzele și tulpinile lor, astfel încât să poată rezista la perioade îndelungate de uscăciune fără probleme. Pentru verificare, atingeți cu degetul pământul și dacă se simte încă umed, mai așteptați. Udarea aproximativ o dată pe săptămână este adecvată pentru plantele suculente în lunile călduroase, iar în lunile mai reci, udarea se face mult mai rar – o dată pe lună poate fi suficient! Un alt sfat util în ceea ce privește udarea: nu turnați apa direct pe plante, ci în solul din jurul lor.

Lasă un comentariu