Glam News Magazine

Titlul de Prinț de Wales a fost acordat Prințului Charles când avea nouă ani, iar la cei 69 de ani ai săi a devenit moștenitorul care a purtat cel mai mult timp acest titlu în istoria Marii Britanii. Dar acest lucru nu înseamnă că este obligat să-și păstreze titulatura. Când Regina Elisabeta a II-a va deceda, el este următorul în linia de succesiune la tronul Angliei și ca rege ar putea să-și schimbe numele.

charles

The Guardian menționează că prințul Charles ar putea folosi unul dintre prenumele sale – Philip Arthur George, când își va asuma tronul. Publicația susține că prieteni de încredere ai Prințului au dezvăluit preferința sa pentru unul dintre prenume și dorința de a domni ca George al VII-lea. Și bunicul său, George al VI-lea, a renunțat la numele de Albert când a fost încoronat. Spre deosebire de tatăl său, regina Elisabeta nu și-a schimbat numele de botez când a preluat tronul.

Deocamdată biroul personal al Prințului Charles a negat informația conform căreia acesta își va schimba numele, dar când va ajunge rege decizia poate fi alta. Charles va deveni în momentul încoronării Duce de Normandia și Lord al Insulei Omului, de asemenea va primi titlurile de: Duce de Lancaster, Apărător al Credinţei şi Guvernator Suprem al Bisericii Angliei.

Charles avea trei ani la urcarea pe tron a mamei sale. A devenit atunci prinț moștenitor. Fiind fiul cel mare al suveranului, automat a preluat titlurile de Duce de Cornwall, Duce de Rothesay, Conte de Carrick, Baron de Renfrew, Lord de Isles și Prinț al Scoției, în plus față de cel de Prinț al Regatului Unit.

Lasă un comentariu