Glam News Magazine

O prezentare Prada îți dă senzația uneori că este un rebus diabolic care este proiectat să nu fie rezolvat niciodată. Pentru a ajunge la ceva care se apropie cât de cât de un răspuns adecvat, trebuie să navighezi printr-o întreagă tranșă de indicii, direcții greșite și enunțuri cu dublu înteles. Dar acesta este jocul. Faptul că nu știi niciodată ce urmează este unul dintre elementele care păstrează interesul oamenilor si devotamentul fanilor. Așa cum a spus Timothy Leary: “Universul este un test de inteligență.” În universul lui Miuccia Prada, încercarea este să găsești inteligența – informația – care te conduce la o explicație vag acceptabilă.

Indiciile prezentării au început cu aranjamentul sălii care a fost parfumată cu mirosul de cauciuc proaspăt al unei jucării de piscină nou achiziționate, datorită foii translucide care acoperea podiumul. Scaunele au fost reproduceri ale scaunului cu picior întors produs pentru prima dată în 1960 de designerul danez Verner Panton.

Referințele anilor 1960 (sex, droguri, rock’n’roll) au reprezentat ornamentele acestui spectacol. Muzica lui Aphex Twin și Brian Eno, culminând cu “Sexy Boy” de la Air. . . oare Prada vrea să ne ducă într-o excursie în Sexytown? În backstage Prada a spus că această colecție ar fi “elegantă, dar într-un mod nou, tineresc, nicidecum sexy. Nu am pronunțat niciodată acest cuvânt în viața mea: niciodată n-am vrut să spun cuvântul sexy. Dar acum, sexy. . . .“  Aha! Poate că asta este! Prada iubește să se joace cu urâtul, iar precum Versace, prea-sexy este o noțiune urâtă. Deci, Prada ne-a dus într-o excursie și ne-a îndemnat să ne întoarcem, să rămânem loiali, să renunțăm și să evaluăm subiectul din nou?

Pentru colecția 2019 stilurile au variat de la nasturii cu aspect conservator ce au pus în valoare jachetele de seară, care rămân o preferință a celor devotați casei, la unele dintre cele mai scurte perechi pantaloni scurți pe care le-am văzut pe podium în acest sezon, ceea ce spune multe. În noua epocă a modei și culturii pop, sexualitatea și moda haute couture par să se apropie din ce în ce mai mult, lucru pe care Prada îl arată probabil neintenționat.

Alte piese din colecție au inclus pălării de aviator de iarnă supradimensionate – realizate din vinilul negru iconic al lui Prada, cămăși de mătase, pantofi tricotați, blugi largi și o serie de topuri cu printuri psihedelice, care au ajutat la contextualizarea lungimii pantalonilor scurți menționați anterior.

Există un motiv pentru care un loc la prezentarea colecției Prada este cel mai râvnit dintre toate în timpul fashion week din Milano. Plăcerea lui Miuccia de a se juca cu ceea ce este “cool” și de a o face într-un fel și mai “cool” este la fel de comică pe cât este de frumoasă. A fost tipul de prezentare care te face să vrei să arunci întraga ta garderobă și să adopți un nou look. Dacă săptămâna modei nu este pentru a te inspira să realizezi un makeover complet al dulapului atunci nu sunt sigur pentru ce este.

Sursa foto: pinterest

 

Lasă un comentariu