Glam News Magazine

Un film este cu atât mai captivant cu cât în spatele scenariului este o poveste adevărată. Întâmplările redate au o putere incredibilă de a uimi și a inspira. Iar dacă aceste filme au și o distribuție de top, sunt destinate succesului.

Fete dispărute (Lost Girls)

Filmul lansat pe 28 ianuarie 2020 este o adapatre după cartea “Lost Girls: An Unsolved American Mystery de Robert Kolker” și spune povestea unei femei care face investigații pe cont propriu după ce fiica ei dispare. Ancheta inițială îi determină pe polițiști să descopere cadavrele mai multor persoane implicate în industria sexului.

Cei doi papi (The Two Popes)

Filmul lansat pe 31 august 2019, este adaptat după piesa de teatru The Pope a lui McCarten, care a avut premiera la Royal & Derngate Theatre în 2019. Acțiunea se petrece în principal în Cetatea Vaticanului în urma scandalului apărut după scurgerea unor documente de la Vatican. Papa Benedict al XVI-lea, interpretat de Anthony Hopkins, încearcă să-l convingă pe cardinalul Jorge Mario Bergoglio, interpretat de Jonathan Pryce, să-și reconsidere decizia de a demisiona ca arhiepiscop în timp ce îi împărtășește propriile intenții de a renunța la funcția de papă. Prestațiile lui Pryce și Hopkins, precum și scenariul lui McCarten au fost nominalizate la premiile Oscar, Globurile de Aur și BAFTA Film Awards.

Rain Man

Inspirat de savantul american Laurence Kim Peek, Rain Man (1988) spune povestea dealerului auto Charlie Babbitt (interpretat de Tom Cruise), care descoperă că tatăl său recent decedat (și înstrăinat) și-a lăsat averea de 3 milioane de dolari instituției mentale unde fratele său – despre care el nu a știut niciodată – trăiește. Babbitt este motivat inițial de bani, îl scoate pe fratele său Raymond din instituție și pornește într-o călătorie care îi schimbă viața.

În căutarea fericirii (The Pursuit of Happyness)

Bazat pe povestea adevărată a lui Chris Gardner, un tată fără adăpost care și-a crescut fiul în timp ce aspira să fie – și în cele din urmă să devină – un broker – The Pursuit of Happyness este un film care topește inimile cu povestea acestui om care a luptat cu greutățile vieții crescându-și în același timp fiul în spirit bun. Deși este un film lansat în 2006, merită văzut și revăzut pentru lecțiile de viață pe care le transpune pe micile ecrane.

Mănâncă roagă-te iubeşte (Eat Pray Love)

Bazat pe memoriile lui Elizabeth Gilbert, “Eat Pray Love” (2010) cronicizează „călătoria” post-divorț a lui Gilbert în jurul lumii, în căutarea a tot, de la încântarea pastilelor gustative în Italia la stăpânirea rugăciunii în India. Este unul dintre acele filme care arată că trebuie să ne bucurăm de viață.

Moneyball: Arta de a învinge (Moneyball)

Lansat în 2011, Moneyball este un film biografic de dramă, regizat de Bennett Miller, avându-i în rolurile principale pe Brad Pitt, Jonah Hill și Philip Seymour Hoffman.Bazat pe cartea din 2003 a lui Michael Lewis, filmul spune povestea modului în care directorul general al lui Oakland A Billy Beane (jucat pe Brad Pitt), își unește forțele cu Ivy Leaguer Peter Brand (jucat de Jonah Hill) pentru a transforma echipa, în ciuda bugetului său limitat.

Taurul furios (Raging Bull)

Taurul furios este un film biografic american din 1980 regizat de Martin Scorsese și adaptat de Paul Schrader și Mardik Martin din memoriile Raging Bull: My Story. Este unul dintre clasicele filme sportive din epoca sa și prezintă viața unui boxer încă talentat, ce câștigă faima, se îndrăgostește și luptă cu demonii săi interiori.

Discursul regelui (The King’s Speech)

Acest film (lansat în 2010) i-a adus lui Colin Firth Oscarul pentru cel mai bun actor Oscar pentru portretizarea sa complexă a regelui George al VI-lea. Urcând în mod neașteptat tronul după ce fratele său abdică, regele este obligat să găsească o soluție pentru bâlbăiala sa cu ajutorul unui logoped terapeutic neconvențional (Geoffrey Rush).

Ray

Bazat pe viața legendei muzicale Ray Charles, filmul (lansat în 2004) îl urmărește pe Charles (interpretat de Jamie Foxx) în timp ce își face drum în industria muzicală, depășind rasismul și discriminarea împotriva orbirii sale pentru a deveni un hit. Dar faima nu este lipsită de dezavantaje și Charles trebuie să se confrunte cu propriii demoni pentru a se asigura că steaua sa nu se stingă înainte de vreme.

Figuri ascunse (Hidden Figures)

Film de biografie lansat în 2016 le prezintă pe Katherine Johnson, Dorothy Vaughan și Mary Jackson care au lucrat la NASA în anii ’60 și au jucat un rol vital în efortul de a trimite astronauții în spațiu, în ciuda discriminării răspândite și sistematice.

Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash

Bazat pe autobiografiile lui Johnny Cash, acest film (lansat în 2005) prezintă viața muzicianului country (Joaquin Phoenix) încă din tinerețe, urmărindu-i ascensiunea și luptele sale cu drogurile, infidelitatea și vinovăția pentru moartea copilului său. Numai cu ajutorul lui June Carter (Reese Witherspoon, într-o interpretare câștigătoare la Oscar) și a familiei sale, Cash în sfârșit este capabil să-și recupereze viața.

Apollo 13

Bazat pe misiunea lunară Apollo 13 din 1970, filmul lui Ron Howard din 1995 urmărește povestea a trei astronauți care se luptă disperat să-și readucă nava pe orbita Pământului după ce un rezervor de oxigen explodează, amenințându-le supraviețuirea.

Lupul de pe Wall Street (The Wolf of Wall Street )

Bazat pe memoriile brokerului fraudulos Jordan Belfort, The Wolf of Wall Street face crima să pară distractivă (sau cel puțin emoționantă), întrucât filmul lui Martin Scorcese (2013) urmărește stilul de viață hedonist al tânărului broker al sexului, drogurilor și criminalității.

Rețeaua de socializare (The Social Network)

Rețeaua de socializare este un film biografic, dramă din 2010, regizat de David Fincher și avându-l ca scenarist pe Aaron Sorkin. Adaptat după cartea din 2009 a lui Ben Mezrich The Accidental Billionaires, filmul surprinde momentele fondării site-ului Facebook și procesele care au urmat după.

The Imitation Game. Jocul codurilor

Jocul codurilor este un film american de dramă istorică din 2014 regizat de Morten Tyldum și cu scenariul scris de Graham Moore, bazat pe biografia lui Alan Turing: The Enigma de Andrew Hodges. Filmul prezintă cum inovațiile care schimbă jocurile lui Alan Turing i-au ajutat pe Aliați să câștige războiul – apoi, în mod tragic, arată că țara lui îl va persecuta oricum.

Lasă un comentariu