Glam News Magazine

Orice colț de lume a devenit acum mai accesibil decât oricând, având posibilitatea de a călători aproape oriunde cu orice stil de călătorie și orice buget. Dar, cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi greu să decideți care este cea mai bună destinație pentru următoarea excursie. De altfel trebuie să vă asigurați că alegeți cel mai bun moment pentru a vizita, ca să nu vă confrunți cu aglomerația sau vremea rea. Glam News Magazine vă vine în ajutor cu sugestii pentru fiecare lună a anului în parte.

Încă un an se apropie de sfârșit, iar, ca acest fapt să nu vă întristeze, cel mai bine ar fi să plănuiți o vacanță. Sunt atâtea destinații care vor face din noiembrie o lună a începuturilor, a aventurii și a distracției.

Să pornim din Europa. Datorită arhitecturii fermecătoare și a vibrației boemice, Praga este încă o destinație populară în această perioadă a anului, chiar dacă temperaturile sunt mai reci. Nu ratați să mergeți în Piața Orașului Vechi și să vizitați Castelul Praga. Încercați mâncarea tradițională, dar și cumparați bilet la cel puțin un specatol de teatru sau muzică clasică. Pe 23 noiembrie se deschide anul acesta și Târgul de Crăciun, un alt motiv să vizitați Praga.

Un alt pont pentru o vacanță europeană reușită în noiembrie este acela de a alege sudul. În timp ce orașe precum Londra, Paris și Berlin simt frigul iernii în această perioadă a anului, Lisabona – Portugalia are norocul unui climat mediteranean subtropical – ceea ce înseamnă că temperaturile sunt agreabile, situându-se în jurul valorii de 17 grade. Descoperiți străzile cu istorie și participați la festivalurile de muzică programate în această lună.

Noiembrie este o lună bună pentru a alege Bahamas, pentru că decembrie este aglomerată pentru destinația din Caraibe. Dacă mergeți cu o lună mai devreme, veți găsi zile însorite, mai multă liniște, plus bilete de avion mai puțin costisitoare. Temperatura apei este foarte bună, iar atmosfera relaxantă. Deconectarea este inclusă în pachet.

O destinație exotică, Chiang Mai din Thailanda ar trebui să fie alegerea dvs. cea mai bună în luna noiembrie dacă căutați să asistați la festivalurile uimitoare ale Loi Krathong și Yi Peng. Aceste festivaluri sunt marcate de eliberarea a mii de lampioane în cerul nopții al căror efect este uluitor. Dar, Chiang Mai și Thailanda, în general, au mult mai multe de oferit, inclusiv o cultură bogată, animale sălbatice, plaje uimitoare și arhitectură frumoasă.

În India, vă puteți îndrepta spre orașul Agra, care găzduiește legendarul Taj Mahal – una dintre noile șapte minuni ale lumii. Noiembrie este începutul sezonului de vârf al turismului în Agra, dar totuși puteți evita mulțimile dacă ajungeți la Taj Majal la 6 dimineața, când se deschide complexul.

Marocul este, de asemenea, o altă destinație de top în noiembrie. Țara este plină de cultură și viață. Vremea este bună în această perioadă a anului pentru a vizita numeroasele sale palate, moschei, grădini, bazaruri și chiar tabără în deșertul Sahara.

Nici SUA nu trebuie ștearsă de pe listă, manifestările de Ziua Recunoștinței marcând cea mai populară perioadă a lunii. Va fi aglomerat, dar merită.

Hawaii, pe de altă parte, este încă un loc minunat pentru a scăpa de frig și a vă bucura de plajă. Una dintre cele mai bune competiții de surfing din lume, Vans Triple Crown of Surfing, se desfășoară în fiecare an în noiembrie sau decembrie pe țărmul nordului Oahu.

Deși nu se află pe hartă, Antarctica este acum la începutul sezonului său. Aceasta este vara lor și momentul în care este cel mai accesibil de vizitat. Dacă v-ați dorit vreodată să ajungeți în Antarctica și sigur v-ați gândit la acest lucru, acum este momentul să o faceți. Rezervați o expediție!

De evitat în luna noiembrie

În noiembrie nu există cu adevărat locuri de evitat. Țările nordice sunt acum destul de reci, dar totuși nu sunt în perioada de iarnă maximă pentru a le exclude dintre opțiunile de vacanță.

Lasă un comentariu