Glam News Magazine

Băuturile cu colagen sunt unele dintre cele mai controversate produse din arsenalul anti-îmbătrânire al industriei de beauty și wellness. În căutarea unor modalități noi și eficiente de a ne ajuta să arătăm tineri mai mult timp, ideea de a folosi pur și simplu o băutură pe zi sună tentant, dar cât de eficiente sunt cu adevărat?

Ce sunt băuturile cu colagen?

Mai întâi, ce este de fapt colagenul? Colagenul în sine este o proteină specială, care conține mulți aminoacizi importanți: elementele care mențin țesuturile și oasele laolaltă. Ajută la elasticitatea tenului, precum și la stimularea producției de acid hialuronic.

Există multe tipuri diferite de colagen găsite în tot corpul, de la oase și mușchi până la păr și piele. Cercetările arată că anumite forme sunt responsabile pentru structura și elasticitatea pielii noastre, dar după vârsta de 25 de ani, avem tendința de a pierde aproximativ 1,5% din magazinele noastre naturale în fiecare an. Mulți factori pot accelera scăderea producției de colagen precum fumatul, excesul de zahăr, razele UV, consumul excesiv de alcool și consumul de alimente procesate. Rezultatul pe termen lung? Ten mai sensibil și linii fine vizibile.

În ultima vreme băuturile de colagen care conțin o formă hidrolizată (sau peptide de colagen), au inundat piața. Atunci când sunt ingerate zilnic, pretind că îți completează rezervele de colagen și îți repară tenul din interior spre exterior.

Cum funcționează băuturile cu colagen?

Băuturile cu colagen sunt concepute pentru a vă ajuta să „completați” nivelul natural de colagen, evitând efectele epuizării colagenului.

Este esențial să înțelegem că băuturile de colagen nu adaugă peptidele de colagen pe care le bem direct în derm, ci mai degrabă peptidele de colagen acționează ca un mecanism de feedback pentru a declanșa propria producție naturală de colagen. Acest lucru stimulează celulele producătoare de colagen, numite fibroblaste, să producă mai mult din propriul colagen natural. Rezultatul este o creștere a nivelului de colagen al corpului, ceea ce duce la un ten mai sănătos și mai ferm.

Sunt toate bătuturile cu colagen la fel?

Nu! De exemplu ASPASIA COLLAGEN BEAUTY completează dieta cu ingrediente esențiale pentru reactivarea formării de colagen și acid hialuronic, necesare pentru a reînnoi aspectul pielii, părului și unghiilor.

ASPASIA COLLAGEN BEAUTY nu este doar o simplă băutură cu colagen. Este un complex special de COLAGEN, ACID HIALURONIC, îmbogățit cu VITAMINELE C și E, ZINC și BIOTINĂ, sub formă de fiole cu soluție gata preparată, pentru o utilizare facilă și mereu la îndemână. Acidul hialuronic este un hidratant biologic al pielii, aproximativ 50% din el fiind concentrat la nivelul pielii. Vitamina C contribuie la formarea normală a colagenului, ajutând, implicit, și la menținerea elasticității și tonusului pielii. În plus, protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Biotina și zincul contribuie la menținerea sănătății pielii. Vitamina E ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

 

Există studii clinice?

Da, dar studiile sunt adesea rezultatul cercetărilor clinice efectuate prin intermediul brandurilor. Acestea fiind spuse, există studii care arată că peptidele de colagen ajung la dermă, ceea ce înseamnă că peptidele sunt într-adevăr absorbite, precum și studii care arată că peptidele ingerate stimulează capacitatea organismului de a-și produce propriul colagen.

Studiul de testare realizat de Aspasia Collagen Beauty a dovedit faptul că ingredientele îmbunătățesc aspectul pielii și mențin sănătatea acesteia, beneficii dovedite în urma testărilor făcute pe 57 de respondenți (femei), după o lună de utilizare zilnică a produsului:

  • 32% dintre respondente au declarat o îmbunătățire a nivelului de elasticitate a pielii
  • 25% dintre respondente au declarat o îmbunătățire a nivelului de fermitatea a pielii
  • 14% dintre respondente au declarat o îmbunătățire a nivelului de hidratare a pielii
  • 21% dintre respondente au declarat o îmbunătățire a nivelului de strălucire a pielii

În concluzie, băuturile cu colagen nu sunt un înlocuitor al unui stil de viață sănătos și echilibrat. Cu toate acestea, un stil de viață sănătos nu previne pierderea colagenului, deci este vorba despre două lucruri diferite. Băuturile cu colagen sunt concepute pentru a declanșa un răspuns fiziologic în organism. Este cam ca și cum ai întreba dacă un stil de viață sănătos înseamnă că nu trebuie să porți SPF. Bineînțeles că trebuie! Funcționalitatea băuturilor cu colagen nu poate fi atinsă prin alimentație.

Trebuie adoptate o dietă și un stil de viață sănătos, folosind în același timp complexul Aspasia Collagen Beauty. Acest lucru vă va menține pielea și corpul într-o sănătate optimă.

Lasă un comentariu