Glam News Magazine

Maison Crivelli devine rapid una dintre cele mai interesante case de parfumuri de nișă. Par să aibă un aspect estetic vizual, cu o prezentare simplă, realizată luxos, bogată în textură și design elegant, dar cel mai important, au și parfumuri noi și de înaltă calitate. Deși, nu cred că este nevoie să mai spun asta, dar am scris deja cuvintele, așa că … .. Oricum, pe scurt, Maison Crivelli face lucruri frumos mirositoare care arată la fel de frumos și sunt întotdeauna curios să descopăr noile lansări. Deci da, sunt mare fan.

Lys Solaberg este cea de-a zecea creație a casei Maison Crivelli. Ca și în cazul tuturor parfumurilor lor, este inspirat de o întâlnire cu ingredientele, un câmp ascuns de crini în timpul unei excursii printr-un fiord norvegian. Maison Crivelli a colaborat cu parfumierul independent Nathalie Feisthauer (care a creat și Absinthe Boreale pentru același brand) pentru a crea Lys Solaberg, iar rezultatul este un parfum interesant, care aduce o notă neașteptată, lemnoasă (și îndrăznesc să spun un pic gurmandă) la un fiord de crini proaspeți, înfloriți.

Soare la asfințit, o cascadă delicioasă.
Un fiord în floare, gutui confiate.
Crin fumuriu. O boltă verde.
Un pod de granit, o manta de turbă.
Așchii de stejar ars.

Maison Crivelli

Note:

Floare de crin, gutui, ulei esențial de calamus, lemn de Gaiac, ambroxan, mușchi de stejar, ulei esențial de cedru, așchii de stejar, tutun și ulei esențial de Cistus Labdanum.

Cum miroase?

Lys Solaberg se deschide moale și fructat. Inițial, prezintă o notă dulce de gutui, dar impresia este foarte subtilă. Această notă nu durează mult, iar crinul se alătură petrecerii, ceea ce este o scuză bună pentru a vorbi puțin despre crini. Așa că hai să vorbim despre crini pentru o secundă – aceste flori mari, flamboyante, de multe ori strică petrecerea, limitându-se la caracterul lor sărat, dulce și cărnos, dominând toate ingredientele. Dar Lys Solaberg prezintă un crin unic, ce are o abordare destul de subtilă.

Acesta nu este un câmp de flori de crin, ci o floare de crin. Această floare este înconjurată de păduri, rășini și turbă, toate așezate ușor în jurul ei, aproape ca niște ofrande aduse zeilor de crin. Acesta este un crin încălzit de fum și stejar, unde caracterul moale și cărnos al petalelor sale și dulceața polenului său sunt doar indicii prinse în aceste pânze de lemn.

Cel mai interesant aspect al lui Lys Solaberg se află în bază și în căldura lemnoasă din interior. Aici există un lemn frumos malțuit, aproape caramelizat, care este accentuat de fumul dulce și de fațetele bogate, sărate și prăjite de stejar. Îmi aduce în minte imaginea grinzilor de lemn colorate într-un maro bogat, ciocolatiu. Există o frumusețe în această subtilitate, și este acompaniamentul perfect pentru calitatea dulce, picantă și cărnoasă a crinului. Aceste două ingrediente se simt ca și când s-ar topi unul în celălalt, estompând liniile de unde începe și se termină complet fiecare element. Crinii care se topesc în păduri netede și malțioase nu sună deloc rău, nu-i așa?

Lys Solaberg iese în evidență printre cele mai recente lucrări ale Maison Crivelli în sensul că nu are acel factor wow, imediat. Atât Osmanthe Kodoshan, cât și Iris Malikhan sunt creații noi, impactante, care te atrag în vraja lor, dar Lys Solaberg nu este așa. Nu te face să exclami “wow” atunci când îl miroși, deoarece frumusețea sa este mult mai subtilă decât atât. Este oarecum arsă lent, dar cu timpul, începe să strălucească. Nu este preferatul meu de la marcă, dar cred că va fi parfumul perfect pentru toamnă.

Review

CALITATE8.2
PERSISTENȚĂ8
SIAJ7
MIROS8.7

Nota

7.9

Lasă un comentariu