Glam News Magazine

Toți avem nevoie de un colț de relaxare în casele noastre. Un loc de citit la fereastră este soluția perfectă, de care se poate bucura întreaga familie. Poți profita astfel de lumina naturală să citești, să scrii, să-ți practici hobby-urile sau să te joci.

Dacă te gândeşti că nu ai loc să amenajezi un astfel de spațiu, te înșeli. Se poate utiliza spațiul ferestrei, care este de obicei gol, pe care să-l îmbunătăţeşti folosind o banchetă moale și multe perne. De asemenea mai poți folosi un blat peste calorifer, amejat cu ingeniozitate.

Dacă te gândeşti că nu ai camera potrivită pentru un loc de citit la fereastră, te înşeli din nou. El poate fi amenajat în dormitor, living, bucătărie sau hol, la fel de bine. Cu puţină creativitate, poţi transforma un spaţiu gol într-un loc plin de farmec în care să te deconectezi indiferent de oră sau vremea de afară.

Iată câteva sfaturi utile în a creea un loc de citit perfect:

Alege varianta cu banchetă

Un loc de citit confortabil include obligatoriu o banchetă confortabilă. Pervazul ferestrei sau blatul simplu pot fi incomode dacă stai în loc mai mult timp. Bancheta în schimb face şederea plăcută, la propriu.

Adaugă perne

Pentru a spori senzaţia de confort, pe lângă o banchetă, foloseşte perne. Da, perne, la plural.  Bancheta cu perne moi a fost ingredientul cheie pentru interioare de lux încă din cele mai vechi timpuri. Dacă nu ai banchetă, foloseşte neapărat perne.  Ele pot fi de diferite mărimi, forme, culori şi texturi, această diversitate creând un efect estetic grozav. Practic pernele te ajută să creezi un loc de citit şi confortabil (cui nu-i place senzaţia pe care o oferă), şi estetic în designul interior, atrăgând cu siguranţă atenţia oricui trece pragul camerei.

Ţine cont de spațiul de depozitare

Pentru că în fond este un loc de citit, ai nevoie de spaţiu de depozitare a cărţilor. Este valabil şi dacă îl foloseşti pentru activităţi hand made. În plus în spaţiul de depozitare poţi ţine aproape o pătură, pentru zilele/serile răcoroase.

Foloseşte lumină artificială

Ca să te bucuri la maxim de locul de citit şi seara sau în zilele întunecate, adaugă surse de lumină artificială. Nu vei regreta.

Pentru inspiraţie în amenajare, vizualizează galeria foto de mai jos.

Foto: Pinterest

Un comentariu

Lasă un comentariu