Glam News Magazine

Toamna calendaristică a venit, dar temperaturile ne poartă cu gândul la mare și la vacanță. Din fericire există multe locuri în care putem să mai prelungim vara și să ne bucurăm de soare la plajă. Lagos este unul dintre ele, chiar dacă nu este o destinație uzuală pentru români. Poate fi și acesta un punct forte ca să mergeți în Portugalia luna aceasta. Plaje aerisite, cu nisip fin și apă limpede, peisaje deconectante, istorie și aventură, le primiți pe toate la pachet în acest oraș din regiunea Algarve, pe coasta Atlanticului.

Să pornim de la plaje. Lagos găzduiește numeroase plaje frumoase, la care se poate ajunge mergând pe jos din centrul orașului, de la întinderi lungi de nisip, cum ar fi plaja Meia Praia, până la mirifice plaje mici, ascunse în golfuri izolate. Praia dona Ana, de exemplu, este mărginită de stânci înalte din gresie, cu peșteri și grote. Aceasta este o locație perfectă pentru snorkeling, deoarece formațiunile unice de rocă sunt ușor de văzut prin apa limpede. Alte sporturi de apă, cum ar fi surfing, paddleboarding și scufundările, sunt, de asemenea, lucruri foarte populare de făcut în Lagos, Portugalia. Foarte aproape de Praia dona Ana, sai spre sud, este o altă plajă înconjurată de formațiuni de roci unice, care se extind în mare – Praia do Camilo. Plaja este accesibilă printr-o scară, în vârful căreia vizitatorii se pot bucura de o priveliște uluitoare asupra zonei mai largi. Dacă doriți însă să faceți surf, Praia de Porto de Mos este plaja potrivită. Întinsă pe 3 km, această plajă este situată la 4 km sud-vest de Lagos. Mărimea plajei și distanța de Lagos față de plajele menționate anterior o face să fie mai liberă. Și pentru că plaja este orientată spre sud-vest, nu este protejată de valurile atlantice, ceea ce o face să fie locația excelentă pentru surf. Plaja este perfectă pentru plimbări lungi și relaxante, dar există, de asemenea, numeroase trasee de drumeții care urmează linia coastei, iar drumeția spre Ponta da Piedade este foarte recomandată. 

În sudul Lagosului se află Ponta da Piedade, o serie de stânci foarte înclinate, care sunt acoperite cu grote spectaculoase, arcuri, peșteri și sunt considerate ca fiind cea mai bună caracteristică naturală a Algarvei.

lagos

Pe lângă plajele frumoase și caracteristicile unice ale zonei înconjurătoare, orașul Lagos însăși este plin de atracții culturale și istorice fascinante care așteaptă să fie descoperite. Centrul istoric al Lagosului păstrează fermecul tradițional și te cucerește cu străduțele pietruite și clădirile frumos îngrijite. Una dintre atracțiile din Lagos este Igreja de Santo António, o biserică barocă construită în 1707, care are decorațiuni de bresle din lemn. În apropierea bisericii se află Mercado dos Escravos, prima piață a sclavilor din Europa, în timp ce în afara zidurilor orașului se află Forte da Ponta da Bandeira, un fort maritim care a reprezentat o parte importantă a defensivei Lagosului. 

Și ca meniul de vacanță să fie complet, aflați că Lagos are o gamă largă de baruri și restaurante, care acoperă fiecare gust și stil de bucătărie. Indiferent de preferințe ar fi bine să încercați bucătăria locală, în special mâncărurile ce includ preparate din fructe de mare proaspete. Sau pentru a adăuga romantism cinei ați putea să rezervați o croazieră la apus de soare, cu vin și tapas. Fabulos, nu-i așa?

foto: Pinterest

Lasă un comentariu