Glam News Magazine

Cunoscuta casă de licitaţii Christie’s a anunțat că va scoate la vânzare o tiară creată de celebrul bijutier de la curtea imperială rusă Fabergé. Împodobită cu acvamarine şi diamante, tiara cu  o valoare estimată între 230 şi 340 de mii de dolari, are o poveste pe măsură. A fost confecţionată în anul 1904 ca și comandă din partea lui Frederic Francisc al IV-lea, Mare Duce de Mecklenburg-Schwerin, pentru mireasa sa, Prinţesa Alexandra de Hanovra şi Cumberland.

tiara
Prinţesa Alexandra de Hanovra şi Cumberland, Sursa: Wikipedia

Mama Ducelui Frederic, împătimită colecţionară de ouă Fabergé, a fost cea care l-a încurajat pe fiul său, în vârstă de 22 de ani, să opteze pentru acest dar de nuntă și să apeleze la celebrul bijutier din Sankt Petersburg. Darul a sosit, însă, la o lună după căsătorie, din cauza întârzierii provocate de nehotărârea ducelui în privinţa alegerii pietrelor preţioase, dar şi a faptului că schiţele lui Fabergé au dispărut, potrivit informaţiilor conţinute de corespondenţa de la acea vreme dintre curţile celor două ţări.

Modelul tiarei este și el plin de semnificații. Prezintă flori de nu-mă-uita, unite prin arce în formă de panglică ce simbolizează dragostea adevărată, întrepătrunse de săgeţi ale lui Cupidon. Este cu atât mai deosebită cu cât exista puține tiare Fabergé în lume, ceea ce atrage cu siguranță atenția celor interesați.

Tiara urmează să fie scoasă la licitaţie, în Geneva, pe data de 15 mai, împreună cu alte obiecte prețioase, conform reuters.com.

Casa de licitații Christie’s este una reputată. Înființată în 1766, la Londa, are în prezent sedii în peste 40 de țări din întreaga lume, dispunând de birouri în mari capitale și nu numai, înclusiv la Paris, Geneva, Houston, Amsterdam, Moscova, Viena, Buenos Aires, Berlin, Roma, Corea de Sud, Milan, Madrid, Japonia, China, Australia, Hong Kong, Singapore, Bangkok, Tel Aviv, Dubai, Mexico City, New York, Los Angeles,  Beverly Hills.

 

CELE MAI STRĂLUCITOARE DIADEME PURTATE DE REGALITĂȚI

Lasă un comentariu