Glam News Magazine

Puţini cunosc faptul că cireşele sunt fructe-minune. Bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi, ele ajută în prevenirea bolilor de inimă şi a cancerului, îmbunătăţesc memoria, încetinesc procesul de îmbătrânire şi cresc imunitatea organismului. Sărace în calorii şi având un conţinut ridicat de apă, ajută de asemenea în curele de slăbire, fiind în acelaşi timp un medicament pentru rinichi şi stomac. Delicioase și răcoritoare, cireșele conțin vitaminele B1, B2, B3, B6, vitamina C, vitamina A, vitamina E, de asemenea calciu, fosfor, fier, magneziu, potasiu, dar și betacaroten și melatonină. Numai veşti bune, până la preţul actual al acestor fructe, care se situează în jurul sumei de 100 de lei şi chiar îl depăşesc, făcând din tratamentele homemade cu cireşe o fiţă a momentului.

Pentru că merită investiția, vă propunem câteva măşti faciale la fel de minune ca fructul despre care vă vorbim. Având proprietăţi hidratante şi anti-îmbătrânire, ar fio bine să le folosești măcar o dată pe săptămână.

Masca cu cireşe pentru ten uscat

Reţeta pentru hidratarea tenului este simplă. Zdrobeşte o cană de cireşe şi amestecă-le cu 2 linguri de ulei de măsline extravirgin. Aplică pe toată suprafaţa tenului, lasă-l să se bucure de acest răsfăţ şi efectul va fi imediat.

Mască cu cireşe pentru ten gras

Tenul gras trebuie tratat cu mai multă atenţie. Pregăteşte un albuş de ou, 2 linguri de mălai, 1 lingură de miere şi 10 fructe zdrobite. Amestecă ingredientele, aplică pe suprafaţa tenului şi lasă masca să acţioneze 15 minute.

Mască cu cireşe pentru ten matur

Ai nevoie de o cana de cireşe şi 2 linguri de miere. Amestecă pulpa fructelor bine zdrobite cu mierea şi aplică pe toată suprafaţa tenului, în strat mai gros în zonele cu riduri. Lasă să acţioneze 15 minute pentru a beneficia de propretăţile anti-aging.

Masca cu cireşe pentru revitalizarea tenului

Îţi trebuie o ceaşcă de cireşe şi 2 linguri de iaurt grecesc, pentru ca tenul tău să-şi recapete strălucirea. Zdrobeşte cireşele şi amestecă-le cu iaurtul. Aplică pe ten, gât şi decolteu  şi lasă masca astfel pregătită să acţioneze un sfert de oră.

 

foto: studio-pro-2.myshopify.com

Lasă un comentariu