Glam News Magazine

Te-ai uitat vreodata la parfumuri online sau în magazin, complet nedumerit la ce concentrație să cumperi? Imaginează-ți că ai găsit un parfum care îți place sau ai purtat un parfum în trecut și vrei să cumperi ceva asemănător. Rapid, te vei confrunta cu același parfum în trei concentrații diferite. Care este mai bun? Sunt toate la fel? Este unul mai light decât celălalt? Care mi se potrivește cel mai bine? Acestea sunt toate întrebări legitime și răspunsurile sunt de fapt mult mai simple decât credeai!

Concentrația unui parfum este marcată de termeni precum Eau de Cologne, Eau de Toilette, Eau de Parfum și Parfum. Acestea pot fi adesea folosite pentru a vă spune cât de mult parfum este diluat în alcool în sticlă și prin urmare, cât de puternic sau persistent este. Dar adevărul este că diferența dintre concentrații reprezintă mult mai mult decât cantitatea de parfum folosită într-o sticlă, se poate referi de fapt la compoziții complet diferite, în care parfumerii remodelează un miros în cadrul multor concentrații pentru a realiza experiențe complet diferite.

Eau de Cologne

Ne-am obișnuit să ne gândim la un Eau de Cologne ca la un stil special de parfum, în special un amestec de ierburi, flori și mosc, dar știați că Eau de Cologne este, de asemenea, o concentrație specifică de parfum? Un EDC conține, de regulă, între 2 și 5% parfum, dar poate pur și simplu să se refere la un parfum foarte light, fresh.

Deci, la fel de mult cum poți să porți 4711, un Eau de Cologne foarte tradițional, poți să te bucuri de ceva ușor și modern cum ar fi Eau Parfumee Au The Vert de la Bulgari. Acest parfum a schimbat fața parfumeriei prin definirea unui acord privind ceaiul verde, care a devenit atât de răspândit în arome moderne. Acesta este exemplul perfect al modului în care un Eau de Cologne poate aduce lejeritate și simplitate unui amestec complex de ingrediente.

Eau de Toilette și Eau de Parfum

Eau de toilette și Eau de parfum sunt doi termeni pe care probabil îi cunoașteți destul de bine și s-ar putea să credeți că există o diferență masivă între cele două. Adevărul este că există … și nu există o mare diferență atunci când vine vorba de EdT și EdP. Da, EdT este de obicei mai ușor (cu 7-12% parfum) decât EdP (12-20%), care, la rândul lui, este mai persistent. Dar diferența poate duce, de fapt, la o schimbare accentuată a numeroaselor nuanțe unice ale semnăturii unui parfum.

Uneori însă, un brand va alege să creeze compoziții complet diferite pentru concentrațiile EdT și EdP ale aceluiași parfum, fiecare prezentând elemente diferite ale caracterului parfumului. Un bun exemplu este Alien by Mugler, care inițial a fost lansat ca un Eau de Parfum, centrat pe o notă de iasomie siropoasă care contrastează cu notele de lemn. Este puternic, îndrăzneț și are un siaj de dimensiuni intergalactice. Eau de Toilette, care a fost lansat câțiva ani mai târziu, redă echilibrul un pic, având un siaj mai slab, da, dar și un accent pe petalele proaspăt tăiate de iasomie strălucind cu roua de citrice. Două concentrații ale aceluiași parfum – două experiențe complet diferite.

Parfum

Parfumul (cunoscut și sub numele de “Parfum Pure”, “Extrait” sau “Extrait de Parfum”) este cea mai concentrată dintre toate puterile de parfum. În ciuda a ceea ce sugerează și numele, un Extract de Parfum nu este un amestec de parfum pur într-o sticlă, pentru că ar fi prea dens și plat când va fi pulverizat. Alcoolul oferă parfumului un pic de spațiu pentru a respira și un Extract de Parfum tinde să aibă o concentrație de aproximativ 20-30%. Marea diferență  este că acestea tind să se poarte mai aproape de piele, deoarece sunt mai dense. Un Extract de Parfum este un tip mai intim de parfum, creând o experiență personală de care se bucură cel mai mult persoana care îl poartă sau cele care au norocul să se apropie de ea.

La fel ca Eau de Parfum și Eau de Toilettes, parfumerii vor crea o nouă compoziție de parfum pentru această concentrație de parfum. Unul dintre parfumurile mele favorite este La Petite Robe Noire de la Guerlain. Ceea ce a fost o senzualitate înfloritoare a cireșului negru și a trandafirului în Eau de Parfum și un festival de fructe exuberante și mosc în Eau de Toilette, devine plăcintă de cireșe în Extrait de Parfum. La Petite Robe Noire Extrait de Parfum este un gurmand intens și excesiv, care sărbătorește ideea de bogăție. Purtați-l și veți fi la fel de comestibile precum plăcinta de cireșe!

Lasă un comentariu