Glam News Magazine

Apariția burgerului, ca fel de mâncare ce poate fi consumată pe stradă sau la serviciu, este legată de procesul de industrializare și astfel de necesitatea lucrătorilor de a servi masa într-o pauză. Chiar dacă nu se cunosc bine originile și această idee nu poate fi atribuită concret cuiva, burger-ul este și astăzi cel mai căutat produs de fast-food. Iar de la combinația simplă de pâine, carne și salată, s-a ajuns la o adevărată artă culinară de preparare a lui și există persoane care ar plăti orice sumă pentru a gusta un asemenea produs realizat la nivel exclusivist. Dacă te gândești la prețul pe care l-ai plătit pentru ultimul burger mâncat, vei fi surprins să afli că alții dau mii de dolari la schimb.

The Indulgence Burger – 250 $

burger

O creatie a Beer & Buns din New York, The Burger Indulgence a apărut ca un burger cu ingrediente speciale care nu pot fi găsite într-un market sau o fermă obișnuite. Carnea de vită Kobe este ingredientul principal, la care se adaugă caviar, trufe albe, pancetta și foie gras, făcând The Burger Indulgence o aventură culinară delicioasă. Prețul unei astfel de experiențe este de 250 de dolari.

Le Burger Extravagant – 295 $

burger

Le Burger Extravagant este cea mai nouă creație culinară a Serendipity 3 din New York, un restaurant bine cunoscut pentru extravaganțele sale anterioare, ca de exemplu cel mai scump hotdog. Le Burger Extravagante prezintă carnea de vită japoneză Wagyu, acoperită cu unt de trufe albe, brânză de cheddar în vârstă de 18 luni, trufe negre rase, ouă de prepeliță prăjite, caviar Kaluga, condimentate cu ierburi și sare marină afumată. Pentru a crește prețul, creatorii acestui burger au ales să-l ofere cu o scobitoare de aur cu diamant încrustat.

The Douche Burger – 666 $

burger

Douche Burger este încercarea lui 666 Burger din New York de a ridiculiza ideea de “cel mai scump burger” prin împachetarea ingredientelor burgerului în 6 straturi de frunze de aur. Ingredientele sunt, de asemenea, unele dintre cele mai scumpe din lume: carne de vită Kobe, homar, caviar, foie gras și trufe, brânză Gruyere topită cu abur de șampanie, sos de gratar Kopy Luwak și sare de Himalaya. 

The Absolutely Ridiculous Burger – 1,999 $

burger

Mallies Sports Grill & Bar din Michigan, SUA, a creat un burger ridicol de mare. Acesta cântărește 160 kilograme și este fabricat din 14 de kilograme de bacon, 14 de kilograme de roșii, 12 de kilograme de brânză și 6 kg de salată. Realizarea burgerului uriaș durează până la 22 de ore. Conține nu mai puțin de 540.000 de calorii, este nevoie de 3 oameni puternici pentru a-l ridica și ne întrebăm de câți ar fi nevoie să-l mânănce. După cum sugerează și numele, burgerul este absolut ridicol, dar este în meniul lor, așa că oricine dorește să-l comande, are această opțiune. Localul nu face livrări la domiciliu. 

The FleurBurger – 5000 $

burger

FleurBurger este în topurile de pe internet cel mai scump burger din lume, deoarece prețul este de 5.000 de dolari. Dar asta pentru că este asociat cu o sticlă de Chateau Petrus din 1995, iar acest vin exclusivist ar putea să-ți aducă înapoi peste 3.500 de dolari. Valoarea reală a FleurBurger este de 70 de dolari, fără vinul amintit, desigur. Se găsește la restaurantul Fleur din Las Vegas, acest burger fantezist fiind imaginat de bucătarul-șef Hubert Keller ca un amestec de carne de vită Wagyu, foie gras, trufe negre rase și cartofi prăjiți tradiționali.

 

foto: Pinterest

Etichete : burgerfood

Lasă un comentariu