Glam News Magazine

“We are the world.” Asta a spus încrezător Virgil Abloh pentru a marca un titlu incredibil de apt, multi-rezonant, la nivel mondial pentru debutul său la Louis Vuitton. Nivelele acelei referințe inteligente – care este numele piesei lui Michael Jackson și a lui Lionel Richie din 1985, creată în sprijinul ajutorării foametei din Etiopia, prin sursa de putere a creativității afro-culturale în muzică și stil, la activarea narațiunii unei mărci de lux internaționale de putere – au impresionat publicul chiar înainte ca spectacolul să înceapă.

Pe măsură ce soarele apunea în grădinile Palais Royal, metafora sa centrală vizuală, curcubeul, parcă strălucea și mai tare. Toate culorile, toate naționalitățile, toate identitățile și generațiile sunt binevenite aici, a spus acesta.

Foarte multă lume vorbește despre calificările lui Abloh ca designer de modă – el nu a mers la școala de modă, este acuzat că a însușit munca altora, că a făcut tot felul de lucruri – însă rolul principal al oricărui lider în funcție astăzi (modă, corporativă sau politic) este de a stabili un ton personal.

Punctul său de plecare, a spus el într-un interviu dinaintea prezentării , a fost ideea ca lumina albă să lovească o prismă și să se împartă în culorile sale componente.

Simbolul personal – identitatea sa ca designer al propriei sale mărci – (culoarea alb) a fost exercitat și transformat în mod clasic în piesa de deschidere: un costum personalizat cu un blazer în doua rănduri de nasturi și pantaloni fluizi cu două pliuri. Aceasta fiind o casă de accesorii, toți ochii au fost ațintiți asupra la geanții și pantofilor : o geantă albă din piele de crocodil și adidași.

Colecția a evoluat într-o doză mai îndrăzneață de saturație în nuanțe de galben, roșu și teal ceea ce a oferit hainelor un aer foarte modern. Clasica geantă Vuitton a beneficiat de o revigorare la 360 de grade, devenind verde și holografic strălucitoare, cu un mâner voluminos.

Finalul colecției a fost o paradă florală ce a adus povestea acestui debut la viață, proiectând prin printuri o Dorothy Gale pe bluze printre lanurile de maci și drumul de cărămidă pe pantaloni.

Virgil Abloh a demonstrat că este un designer care are multe trăsături și abilități creative, permițându-i intuiției să zboare și să înflorească în orice fel pentru a-l inspira în calitate de creator. Această colecție Louis Vuitton este un trofeu pentru Abloh și marcă, deoarece noua epocă a modei de lux din zilele noastre este inaugurată.

Sursa foto: pinterest

 

Un comentariu

Lasă un comentariu