Glam News Magazine

“Este cea mai înaltă formă de îmbrăcăminte pentru bărbați. . . Sper că va defini o nouă senzualitate, o nouă sexualitate.” Această afirmație este dintr-un podcast pe care John Galliano l-a dat presei și este unul dintre fragmentele unui flux de cunoștințe despre tehnică și de ce a înălțat colecția sa artizanală la nivelul de couture pentru Maison Margiela.

Pentru inaugurarea colecției bărbătești Margiela Artisanal pentru Maison Margiela, fantezia întunecată a directorului creativ John Galliano a fost una infernală. Prezentarea, care a transformat atelierul Margiela de la Paris intr-o ieșire dintr-un infern haute couture, a trimis comunității de modă mesajul că o nouă domnie la casa de modă avangardistă a început oficial.

Colecția a prezentat o altă față a masculinității, bazată pe tipologiile britanice de croitorie, vânătoare și pescuit dar folosind decorații și anumite tipuri de tăieturi care în mod normal sunt folosite doar de atelierul haute couture pentru femei. Galliano a ales să folosească mult vinyl si piele iar rezulatul a fost unul sexy glamour dus la extrem.

Acțiunea de a arunca o jachetă sau o haină peste umeri a fost formalizată – piese care păreau obișnuite din față, aveau la spate mânecile îmbinate, luând forma unei cape. Galliano reușind cu aceaste piese să onoreze tradiția lui Martin Margiela, a cărui mândrie în a face intervenții creative și imaculate asupra pieselor clasice în timp ce se afla la Hermes, este acum expusă la Musée des Arts Decoratifs.

Totuși, acest spectacol de podium a fost și o expoziție a acumulării de puteri ale lui Galliano prin momentele de retrospectivă ale corsetăriei, ale influențelor de flamenco, a anilor săi în haute couture la Dior și cel mai important, a reinterpretării pieselor ce l-au adus în prim-planul modei în anii ’90.

Pentru observatorii esoterici, punctul culminant a fost costumul verde în care printurile în carouri pe diagonală s-au întâlnit într-o grilă perfectă la toate cusăturile sacoului ce a fost accesorizat cu o maletă plină de cristale aurii și pene de struț și o pereche de cizme western aurii.

Galliano a încheiat spunând “Am încercat doar să fac exerciții de croitorie. Ce este azi masculinitatea și feminitatea? Sper că această colecție a fost o călătorie care ne-a ajutat să descoperim o nouă senzualitate, o nouă sexualitate, distrugând ideile preconcepute despre ceea ce este masculin și ce este feminin prin abilitățile de tăiere pe care le-am învățat. Și încă învăț.”

Sursa foto: pinterest

Un comentariu

Lasă un comentariu