Glam News Magazine

Un costum de baie este mai mult decât o piesă vestimentară cheie pentru vară. De-a lungul timpului modelele de costume de baie au suferit modificări de formă și culoare, cu tăieturi din ce în ce mai îndrăznețe, ceea ce reflectă nu într-atât stilul epocilor, cât dorința femeilor de a-și exprima feminitatea și a-și pune corpul și personalitatea în evidență. V-am pregătit mai jos cele mai populare costume de baie din ultimii 62 de ani, fiecare spunând povestea timpului său. O recunoști?

1956-1957

costum de baie

Jane Russell a fost unul dintre primele sex simboluri ale Americii. Actrița a învins cu un costum dintr-o singură piesă puritanismul anilor ’50 și a dat tuturor o lecție de senzualitate.

1958

costum de baie

Modelul bikini al costumului de baie, format din două piese vestimentare, a fost creat în 1946 de către Louis Réard, dar a prins mai târziu, spre sfârșitul anilor ’50 și arată o mai mare dorință de emancipare din partea femeilor.

1959

costum de baie

Elizabeth Taylor a făcut furori în acest costum de baie și a dat tonul pentru o atitudine mai seducătoare la plajă, pe care o regăsim la femei începând cu anii ’60.

1960

costum de baie

Renumitul fotograf Slim Aarons a surprins în această imagine o modificare de stil pentru bikini, al cărui sutien fără bretele are vârfurile mai ascuțite.

1961

costum de baie

Costumul dintr-o bucată revine în atenție, dar într-o formă mai lejeră pe corp.

1962-1963

costum de baie

Cu Raquel Welch, una dintre cele mai cunoscute figuri din cinematografia americană, costumele de baie în două piese devin mai decupate.

1964

costum de baie

Figură emblematică, Sophia Loren promovează cel mai sexi costum de baie  de până atunci și a fost o apariție care rămâne în top până în zilele noastre, concurând puternic cu aparițiile sex simbolurilor de astăzi.

1965-1966

costum de baie

Sally Field ne arată un alt tip de femeie, cu un stil de viață dinamic, la care se adaptează și costumul de baie. Rozul suav însă aminește de candoarea feminină.

1967-1068

costume de baie

Costumele de baie au început să fuzioneze cu moda la sfârșitul anilor ’60, fapt exemplificat în această fotografie a modelului Pauline Stone, purtând un bikini cu petale, stratificat, sub o tunică largă.

1969

costum de baie

Jane Birkin accesorizează costumului de baie un lanț de aur, dar nu asta o face deosebită, ci alegerea unui model care introduce un nou stil, caracterizat prin mai multă naturalețe.

1970-1971

costum de baie

Acest costum de baie nu are structura celui anterior. Intenția e ca el să lase corpul să se miște cu ușurință, ceea ce reflectă dorința femeilor acelor timpuri.

1972-1973

costum de baie

Pam Grier în rolul lui Foxy Brown a fost prima care a purtat bikini croșetați. Aceasta arată tendințele modei de atunci către țesături naturale și abordarea less is more – mai puțin înseamnă mai mult.

1974-1975

costum de baie

Această imagine întruchipând-o pe Jackie O,  una dintre cele mai cunoscute prime doamne ale Americii, cu un batic pe cap și costum de baie negru, strâns pe corp, vorbește despre atmosfera anilor  ’70, în care se punea preț pe simplificarea lucrurilor, tendință reflectată și în moda costumelor de baie.

1976

costum de baie

Farrah Fawcett a făcut celebru costumul de baie roșu, dintr-o singură piesă, pe care l-a purtat în “Îngerii lui Charlie”. Atât de celebru că a ajuns piesă de muzeu în Smithsonian, unde este expusă și faimoasa capă a lui Superman.

1977-1978

costum de baie

Prințesa Caroline de Monaco a introdus un nou model de costum de baie întreg și nu prea, prins în lateral unde lasă să se vadă din corp, într-o manieră seducătoare.

1979

costum de baie

Bo Derek a făcut valuri în filmul 10 cu al său costum de baie în culoarea pielii, care a lăsat imaginația să zburde. Sfârșitul anilor ’70 este vorba despre naturalețe în stil și despre piele bine bronzată.

1980-1981

costum de baie

Anii ’80 încep cu simplitate. O vedem mai sus pe Margaux Hemingway într-un costum negru, dintr-o singură piesă, cu părul prins strâns la spate și înțelegem stilul.

1982

costum de baie

Phoebe Cates a influențat o generație de femei în acest bikini roșu. În plus a reușit cel mai de impact mod de a ieși din piscină.

1983-1984

costum de baie

Aspectul tineresc al costumelor de baie a continuat cu modele simple, dar cu stil. Minimalizarea pieselor este în vogă.

1985-1986

costum de baie

Costumul de baie este dus la extrem, cu o tăietură foarte înaltă pe picior și cu spatele descoperit. Rezultatul: un look spectaculos, cu siguranță!

1987

costum de baie

Un look luxos și extravagant arată tendința vremii pentru opulență. În imagine o avem pe Goldie Hawn în “Overboard” cu accesorii oversized din aur.

1988-1989

costum de baie

Nicolette Sheridan demonstrează că slipii cu talie înaltă sunt încă la mare căutare. Ceea ce este de remarcat în plus este printul floral viu colorat, la modă la finalul anilor ’80

1990

costum de baie

Helmut Lang a fost designerul momentului la începutul anilor ’90. Acest costum de baie minimalist pe Helena Christensen deschide o nouă eră.

1991-1992

costum de baie

Cultura surf din California își spune cuvântul în materie de costume de baie prin personajele serialului “Salvați de clopoțel”. A se remarca nuanțele neon și printurile grafice.

1993

costum de baie

Stilul californian se continuă spre mijlocul anilor ’90 în stilul Baywatch, cu acel costum într-o singură piesă, de culoare roșie, cu tăietură adâncă și care pune formele corpului în evidență.

1994

costum de baie

Lănțișoare la buric accesorizează costume de baie minimaliste, dar care au o strălucire glam.

1995

costum de baie

Un stil comod, cu tonuri neutre și slipi supradimensionați caracterizează costumele de baie din această perioadă, pentru un aer natural, la fel ca cel al lui Kate Moss, din imaginea de mai sus.

1996

costum de baie

Această apariție a actriței Salma Hayek în “From Dusk Til Dawn” ne indică faptul că nu toată lumea preferă subtilitatea. Ea va da tonul unei noi tendințe în materie de costume de baie, pentru femeile care vor să se simtă sexi.

1997

costum de baie

Prins numai pe un umăr, în trei culori și decupat, acest model de costum de baie este unul dintre cele mai ingenioase și spectaculoase în același timp.

1998-1999

costum de baie

Buline, bronz auriu, cercel în buric și o fustă foarte scurtă ca să completeze imaginea. Acesta a fost tabloul perfect pentru costumele de baie din 1999.

2000

costum de baie

Costumul de baie strălucitor revine și este pus în evidență de Elizabeth Hurley, actriță și fotomodel de origine engleză care te face să-l dorești chiar și azi.

2001

costum de baie

Angelina Jolie schimbă stilul în “Tomb Raider“, afișând un costum de baie mai mult sport, pentru femeile puternice și bineînțeles cu un abdomen bine lucrat.

2002-2003

costum de baie

Stilul dinamic și comod este continuat printr-un model de costum de baie în care piesele par desperecheate, iar slipul inspirat din modelul de boxeri bărbătești. Este specific fetelor care practică surf.

2004-2005

Costumul tip bikini al actriței Jessica Simpson, purtat cu pantaloni tăiați scurt din denim a creat o nouă modă la jumătatea anilor 2000.

2006-2008

costum de baie

Sarongul vaporos purtat de Kim Kardashian a însemnat pentru unele posibilitatea de a ascunde imperfecțiuni, iar pentru altele posibilitatea de a da bine la cameră în social media.

2009

costum de baie

Actrița de origine franceză Lea Seydoux a readus bikini-ul roșu în atenție. În cele din urmă acest model române unul valabil, indiferent de trend.

2010

costum de baie

Costumele de baie de mici dimensiuni rămân la modă. De remarcat este culoarea metalică, ce atrage și mai mult atenția asupra a ceea ce este și așa puțin acoperit.

2011

costum de baie

Sports Illustrated o înfățișează pe supermodelul Brooklyn Decker într-un bikini de culoare galbenăDenotă preferințele vremii pentru costume în două piese, slipi cu talie joasă și culori puternice.

2012

costum de baie

Forme minimaliste și decupaje futuriste ajung în trend prin fotomodelul Miranda Kerr.

2013

costum de baie

Costumul de tip bikini de culoare roșie revine într-o formă mai încrețită, tinerească.

2014

costum de baie

Bikini de culoare albă pentru forme apetisante.

2015

costum de baie

Moda amintește de anii ’70 prin materialele naturale și croșetate vesel.

2016

costum de baie

Stilul californian revine prin culori de vară și printuri dinamice.

2017

costum de baie

Modelul Hailey Baldwin demonstrează că simplu poate însemna sofisticat, purtând un bikini de culoare albă.

2018

costum de baie

Un look clasic, dar glam în același timp pentru Kendall Jenner, purtând un costum de baie cu decolteu generos și tăietură până la șold, care lasă să se vadă destul din corp, dar îi păstrează și o notă de mister.

 

foto: Pinterest

 

ALEGE-ȚI PREFERATA DINTRE CELE MAI BUNE 5 MASCARA REZISTENTE LA APĂ, PERFECTE PENTRU VARĂ!

PARFUMURI DE DAMĂ, DELICIOASE PENTRU VARA

Lasă un comentariu