Glam News Magazine

Până la publicarea acestui articol, toată lumea va ști că Jennifer Lopez a închis prezentarea Versace. Toți vor ști că a purtat o versiune reinterpretată, fără mâneci, a rochiei cu imprimeu tropical care a fost imortalizată pe retinele oricui a următit cultura pop în anul 2000. Atunci a purtat-o prima oară la Grammy și a înroșit internetul. Numai că atunci spațiul cibernetic nu a avut canalele de social media și nici Google Images. De fapt, Silicon Valley a inventat Google Images ca răspuns la faptul că toată lumea vorbea despre rochia lui J-Lo, dar nu putea găsi imaginile. Este un fapt confirmat de Google, care a colaborat la videoclipurile ecranizate în timpul prezentării Versace.

„Am știut imediat că va deveni virală”, și-a amintit Donatella Versace în culise, care a folosit rochia legendară ca punct de plecare pentru o colecție ce a reinterpretat perioada din jurul anului 2000. Pe atunci, ea nu avea cum să cunoscă puterea proprii creații sau despre ce impact va avea asupra Google Images. După douăzeci de ani Donatella și-a amintit: „J.Lo. a luat rochia, a mers la Grammy, și așa și-a început cariera. A fost un moment magic”.

Donatella a reinterpretat minimalismul de pe vremea little black dresses , cu umeri accentuați, mâneci supradimensionate și jachete și pantaloni din denim. Rochia cu imprimeu tropical – imprimeul pe care Versace l-a reinterpretat deja în diferite articole vestimentare pentru colaborarea cu H&M din 2011 – a fost reimaginată în mai multe articole de îmbrăcăminte, inclusiv o rochie drapată cu umeri ascuțiți, un costum slim cu o cămașă asortată și o rochie cu mâneci, tăiată la genunchi într-o versiune fucsia.

Cu toate că printurile trebuiau să ne spună o poveste –  la urma urmei, printurile le reținem mai ușor – Versace nu a ignorat negrul chiar deloc. Ba chiar piesele negre au fost vedetele colecției. Interesant este că la Milano se găsește un anumit tip de “sexy” încă din anii ’90 (cu mult negru și stiletto). Cu această colecție, Versace a confirmat că se îndreaptă către moda anilor 2000 mai mult decât orice altă casă. În ceea ce privește moda ca și spectacol… miza tocmai a fost ridicată.

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu