Glam News Magazine

Lady Gaga a lansat oficial coperta albumului Chromatica, cel de-al șaselea album de studio. (inițial trebuia lansat pe 10 aprilie, dar lansarea a fost amânată din cauza pandemiei.) În timp ce fanii mai au de așteptat lansarea oficială a albumului – care acum este programată undeva în 2020 – superstarul a vrut să ne arate la ce trebuie să ne aștepăm în această nouă eră.

Trebuie să ne luăm la revedere de la Gaga care poartă pălării de cowboy din zilele albumului Joanne. În noua eră, Gaga poartă armuri metalice și tocuri ucigașe (literalmente – sunt confecționate din cuțite și gheare). Acestă nouă estetică sci-fi este inspirată de Mad Max și este o continuare a celei prezentate de Gaga în videoclipul de debut al albumului, „Stupid Love”.

Lady Gaga este deja recunoscută pentru faptul că alege să colaboreze cu artiști și designeri mici și independenți – ea a lucrat cu mulți artiști precum Vex Clothing, Laurel Dewitt și Kaimin. Pentru coperta albumului Chromatica, împreună cu stiliștii ei, Nicola Formichetti și Marta del Rio, au reușit să facă rost de trei piese realizate de artiști din toată lumea.

1. Cecilio Castrillo Martinez

Cecilio Castrillo Martinez – locuiește într-un sat mic de lângă Madrid, Spania și este un artist cu normă întreagă care lucrează cu piele și metal. „Lucrez cu piele de când eram copil, întrucât mama era producătoare de mănuși de piele”, spune Martinez. A colaborat cu Nicki Minaj și Madonna, dar Martinez a lucrat cu Lady Gaga încă din primele etape ale carierei sale. „Echipa ei a văzut o parte din munca mea și m-au contactat prin partenerii mei de PR”, spune el despre cum și-au început parteneriatul. El a creat o mască albă cu coarne, pe care Gaga a purtat-o  în timpul turneului Born This Way din 2012.

Pentru cea mai recentă copertă – Chromatica, Martinez i-a împrumutat superstarului un costum futurist și o cizmă cu un cuțit în loc de toc.

Sursa foto: Cecilio Castrillo Martinez

„Cred că acest look este capodopera mea”, spune el. „A fost nevoie de cinci luni de muncă pentru a crea armura completă și trei luni pentru a crea pantoful. Fiecare piesă este realizată manual din piele, împodobită cu piese metalice tăiate manual.” Ținuta a fost afișată pentru prima dată într-un muzeu de artă din Spania, „dar guvernul de la Madrid a crezut că expoziția nu este potrivită pentru toate vârstele, așa că a trebuit să o scot din expoziție”, spune Martinez. El s-a inspirat din filmele de sci-fi și horror, pe care le-a „devorat de când eram mic”. (Preferatele sale sunt filmele clasice, cum ar fi Alien, The Shining, Hellraiser și The Exorcist.)

De asemenea, Martinez a conceput recent costume pentru videoclipul „Stupid Love” al lui Gaga (care a fost filmat integral pe un iPhone). El a produs două piese care sunt purtate de dansatorii ei, inclusiv o mască din piele neagră. Gaga îl inspiră pe Martinez indiferent dacă crează sau nu special pentru ea. „Când creez una dintre piesele mele, ea este una dintre referințe. Este îndrăzneață, modernă și persoana perfectă care poate defini avangarda. Avem puncte de vedere foarte similare despre modă.”

2. Gasoline Glamour

Shannon Coffield de la Glamour este specializat în încălțăminte extravagantă. Gândiți-vă: botine înalte acoperite cu paiete, cristale și tocuri care sfidează moartea. Lucrase cu o lungă listă de artiști, printre care Beyoncé, Cher, Britney Spears, Shania Twain, Grimes, Doja Cat – lista continuă – înainte de a renunța la industria modei după aproape 20 de ani. Apoi, a sunat Team Gaga.

„Am fost nevoit să renunț din cauza bolilor cronice și a epuizării generale din afaceri. Dar într-o zi am primit un email de la Marta și Nicola și, desigur, am spus că da”, spune Coffield. Pentru proiectul Chromatica, Gaga a cerut să poarte una dintre botinele „Howlin Wolf” ale lui Coffield, care este purtată pe piciorul stâng de pe copertă. Pantoful este un design pe care Coffield l-a făcut acum șapte ani.

Sursa foto: Gasoline Glamour

Artistul a folosit un amestec de strasuri Swarovski vintage, precum și pietre semiprețioase, mărgele din sticlă și un toc realizat dintr-un corn. Nu a conceput pantofii special pentru Gaga, dar ea (la fel ca și Martinez) spune că artista a fost întotdeauna o sursă de inspirație pentru munca ei și că superstarul va continua să îi influențeze design-urile.

3. Gary Fay

Gary Fay este un artist autodidact care locuiește în Mandurah, Australia și face mâini mecanice care oferă purtătorului un sentiment futurist și robotizat. „În ultimele 15 luni, am conceput și tipărit 3D degete articulate și dispozitivele mecanice ale corpului care funcționează cu mișcare naturală”. El a creat mâini de oțel pentru o serie de evenimente, inclusiv convenții cosplay și chiar videoclipuri muzicale (o lucrarea de-a sa apare într-un videoclip al trupei Rings of Saturn).

„Am conceput inițial degetele articulate pe care le făceam din sârmă, dar nu aveam cum să le fac să se potrivească altor oameni și să fie și confortabil de purtat”, spune el. În 2018, a găsit o soluție atunci când a achiziționat o imprimantă 3D și a produs primul său set complet de degete. „De atunci, am crescut substanțial și am realizat câteva stiluri, dar toate se bazează pe design-ul primului proiect.” La fel ca ceilalți doi colaboratori, Fay adoră stilul lui Gaga. „Întotdeauna am iubit expresivitatea ei”, spune el.

Lasă un comentariu