Glam News Magazine

Louis Vuitton al lui Nicolas Ghesquière este ultimul spectacol al sezonului de primăvară 2020, nu doar punctul culminant al unei călătorii de patru săptămâni în mai multe orașe, ci și începutul unei noi decade. În ce stadiu se află moda acum și unde ar putea merge în anii următori?

Ghesquière a avut întotdeauna un picior în viitor – puțini designeri ai secolului XXI au fost mai influenți – dar munca sa la Louis Vuitton este profund legată de trecut. În sezonul trecut ne-a trimis în pre-internetul anilor 1980 din Beaubourg. Parcurge înapoi câteva sezoane și readuce în prim plan paltoane din secolul XVIII combinate cu adidași. În acest sezon, Ghesquière a spus că a setat mașina timpului la Belle Époque – Paris.

„Este o parte a istoriei franceze care este foarte interesantă pentru artă, dar și pentru cultură, în ceea ce privește emanciparea femeilor și, desigur, în literatura cu Proust”, a explicat el. Este, de asemenea, o perioadă care a coincis mai mult sau mai puțin cu nașterea și ridicarea casei lui Louis Vuitton. La sfârșitul anilor 1800, progresele în construcție și tehnologie au început să prindă contur și elita începea să călătorească din ce în ce mai mult folosind gențile de voiaj cu monogram.

Referințele din perioada la Belle Époque au fost multe: mânecile bufante; butonierele; coafurile Gibson Girl și toate detaliile Art Nouveau. Cei mai puțin familiarizați cu istoria franceză ar putea vedea referiri la anii 70 sau chiar din propria arhivă a lui Ghesquière. O persoană franceză celebră – nu Proust – a spus odată:  “cu cât un lucru se schimbă mai mult, cu atât devine la fel.”

Pentru genti, Ghesquière s-a inspirat din casetele VHS care au deschis spectacolul, cu toarte monogram și titluri de casete vechi ale căror nume fuseseră modificate. Terminatorul a devenit The Trunkinator, iar Thelma și Louise au devenit Gaston și Louis (Gaston-Louis Vuitton fiind cel de-al treilea șef al companiei).  Unde se îndreaptă moda în anii 2020? Ghesquière știe! Totul va fi la fel și complet diferit!

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu