Glam News Magazine

Parfumul este o parte importantă a identității noastre. El vorbeste mai multe despre noi decât hainele sau comportamentul deoarece lumea te poate mirosi fără să te privească sau să vorbească cu tine. Este una dintre cele mai delicate și puternice părți ale experienței senzoriale umane, deoarece poate evoca anumite amintiri și să emane o anumită vibrație. Înțelegând acest lucru, brandurile de modă s-au legat în mod inextricabil de poveștile casei, folosind modele de pe podium și reclame televizate pentru a atrage noi clienți.

Dar, înainte de a exista Polo Sport, Acqua di Gio sau Light Blue, existau parfumuri pure, realizate de experți din afara lumii modei sau a celebrității care se specializau în mirosuri. În acest articol am decis să vă prezint o listă cu cele mai bune branduri de parfumuri de nișă pe care ar trebui să le cunoașteți, de la case vechi de secole care au furnizat parfumuri familiilor regale până la bradurile nou apărute care personalizează mirosurile. Această listă, în ordine alfabetică, include cele mai bune 20 de branduri de parfumuri din lume. Dacă încă folosești Axe, este timpul să treci la ceva mai serios!

1. Amouage

Preț: 1200 – 1800 lei

Un brand cu peste 25 de ani de experiență în parfumeria de nișă și renumit pentru crearea de miresme exotice, a câștiga rapid inimile colecționarilor din întreaga lume. Dezvoltat în sudul Franței de către directorul creativ Christopher Chong, Amouage reprezintă un stil de viață opulent care se reflectă prin parfumurile de lux și clienții săi loiali printre care se numără celebrități, regalități și lideri mondiali.

2. Annick Goutal

Preț : 400 – 1200 lei

Annick Goutal este membră a parfumeriei franceze de lux și este una dintre puținele case care are un parfumier propriu. Brandul pune un accent mare pe calitate și autenticitate, făcând totul – de la parfumuri la ambalaje – exclusiv în Franța, angajând meșteșugari experți pentru a realiza totul manual. Annick Goutal a fost inclusă în top 5 branduri de parfum de către marii retaileri ca Saks Fifth Avenue și Neiman Marcus.

3. Byredo

Preț : 400 – 900 lei

BYREDO este un brand de parfum suedez care fuzionează referințe culturale unice din Asia de Sud. Fondatorul Ben Gorham, jumătate canadian și jumătate indian, se inspiră din rădăcinile indiene ale mamei sale, creând mirosuri distincte care îmbină Estul și Vestul. BYREDO cumpără ingrediente din toate colțurile lumii pentru aromele lor, însă toate produsele sunt fabricate în Suedia.

4. CB I Hate Perfume

Preț : 300 – 900 lei

CB, prescurtarea pentru Christopher Brosius, obișnuia să fie șofer de taxi și a fondat “I Hate Perfume” din cauza pasagerilor săi care purtau „niște mirosuri oribile”. Din furie și entuziasm, el a scris un manifest, în care vede parfumul ca pe un „înlocuitor al stilului”, și creează acum parfumuri la comandă, care au fiecare povești la fel de unice ca ale lui.

5. CIRE TRUDON

Preț : 900 lei

Am descoperit CIRE TRUDON datorită seriei lor de colaborări pentru lumânări cu brandul japonez Undercover. CIRE TRUDON face și parfumuri, ale căror mirosuri ne întorc până în Franța secolului al XVII-lea. Obișnuiau să furnizeze lumânări curților regale lui Louis XIV, Marie-Antoinette și Napoleon și rămân și acum la fel de regale și în vogă ca în acele zile, având ca și clienți agenții de modă de lux și de retaileri din întreaga lume.

6. Clive Christian

Preț : 1000 – 922.409 lei

Clive Christian se mândrește cu cel mai scump parfum din lume, recunoscut de Guinness Book of Records. Parfumul lor „No.1” este îmbuteliat întro sticlă de cristal de Baccarat, decorată cu un diamant de cinci carate și atomizor din aur de 18 carate, și durează mai mult de șase luni pentru a realiza parfumul „perfect”. Sunt atât de exclusive încât sunt colecționate doar de  cătrecunoscători și rămân expuse în locuri prestigioase precum Harrods London și Bergdorf Goodman.

7. Creed

Preț : 700 – 9000 lei

Casa Creed, fondată de James Creed în Marea Britanie din anii 1700, este o altă parfumerie care a aprovizionat familiile regale, inclusiv pe regina Victoria. Acum, generații mai târziu, compania rămâne în continuare în familie, în mâinile lui Oliver Creed care insistă asupra faptului că toate ingredientele sunt cântărite, amestecate și filtrate manual, așa cum erau acum secole în urmă.

8. The Different Company

Preț : 400 – 1300 lei

The Different Company a fost fondată în 2000 de Jean-Claude Ellena, unul dintre cei mai de succes parfumeri ai generației noastre și cea responsabilă pentru crearea de parfumuri pentru branduri precum Hermès, Bulgari și Cartier.

9. Diptyque

Preț : 400 – 700 lei

Diptyque este unul dintre cele mai populare branduri de parfumuri în rândul vânzătorilor de top. Parfumul lor este extrem de neobișnuit și totuși sofisticat, ceea ce face ca parfumul să devină un preferat în rândul fanilor fideli.

10. D.S. and Durga

Preț : 350 – 600 lei

Fondatorii D.S. și Durga au început să facă parfumuri handmade pentru prieteni, din flori, ierburi și mirodenii. Curând după aceea, perechea a început să amestece uleiuri și extracte din plante pentru a realiza parfumuri care acum sunt lăudate de publicații precum GQ și Free & Easy. Toate parfumurile lor sunt unisex și sunt încă fabricate “în casă”.

11. Frederic Malle

Preț : 700 – 1400 lei

Frederic Malle provine dintr-o familie cu experiență în parfumerie, pornind de la bunicul său care a fondat Parfums Christian Dior. După ce a lucrat ca evaluator și critic de parfum profesionist, Malle a continuat să-și fondeze propria companie cu titlu eponim dedicat promovării parfumului în sine, nu a mărcii. Frederic Malle lucrează cu perfumeri de renume mondial pentru a crea mirosuri distincte, fără a fi legat de un stil particular, creând parfumuri pentru Dries Van Noten și Pierre Hardy.

12. Jo Malone

Preț : 400 – 700 lei

Fondată la Londra, Jo Malone este acum unul dintre cele mai recunoscute mărci de parfumuri din lume. Brandul are ca și motto “Savile Row of scents”, făcut pentru a se potrivi purtătorului prin aplicarea mai multor parfumuri unul peste altul sau prin „combinarea parfumurilor” – o frază pe care Jo Malone a ajuns să o înregistreze.

13. Joya Studio

Preț : 500 – 3000 lei

Joya, care în spaniolă înseamnă „bijuterie”, a fost numit după amestecul de ceară naturală cristalină folosit în lumânările pentru care este cunoscut brandul. Joya a început să producă parfumuri, de asemenea, în același spirit artistic pentru care este cunoscut brandul. Colaborând regulat la ediții limitate și articole de colecție cu mărci precum Opening Ceremony, Rodarte și Ralph Lauren, produsele Joya Studio costă aproape 800 de dolari pentru o lumânare și se laudă cu cu faptul că sunt făcute 100% handmade, inclusiv ambalajul.

14. Juniper Ridge

Preț : 150 – 450 lei

Juniper Ridge este „singura companie de parfumuri sălbatice din lume” care îmbuteliează mirosurile din plante sălbatice, mușchi și copaci de pe Coasta de Vest a Americii. Fondatorul Newbegin numește Juniper Ridge un colectiv de excursioniști, nu de parfumeri, care caută ingrediente 100% organice și naturale. Într-adevăr, coloniile lor vă fac să simțiți că sunteți de fapt în pădure, cu mirosuri înțepătoare, care evocă iarba și ploaia.

15. LE LABO

Preț : 600 – 800 lei

LE LABO este o companie mică ce își face toate aromele într-un laborator de parfumerie din New York. Laboratorul este deschis publicului, pentru ca oricine să observe și să experimenteze procesul de fabricare a parfumurilor. Misiunea LE LABO este să  „revoluționeze” industria, pe care o descrie ca fiind supra-saturată cu parfumuri produse în masă.

16. Maison Francis Kurkdijan

Preț : 750 – 4900 lei

Francis Kurkdijan a absolvit prestigioasa școală de parfumuri, ISIPCA Versailles. La 26 de ani, el a creat Le Male pentru Jean Paul Gaultier, care rămâne în continuare unul dintre cele mai vândute parfumuri din lume. După ce a creat mai mult de 40 de parfumuri pentru alte case majore de modă, el și-a fondat propria parfumerie maison, recunoscută acum de instituții precum WWD.

17. ODIN

Preț : 450 – 800 lei

Un boutique cu mai multe branduri din New York, ODIN a început să-și facă propriile parfumuri în 2009, inspirate de „exotismul călătoriilor”. Numite pur și simplu numeric în ordinea creației, parfumurile lor într-adevăr te poartă în locuri exotice precum Himayala, Iordania, Japonia, Turcia și Mediterana. Parfumurile lor sunt plăcute, puternice, memorabile și sunt unisex.

18. Penhaligon’s

Preț : 450 – 800 lei

William Penhaligon și-a fondat compania omonimă în anii 1800, mai întâi ca frizerie în Marea Britanie. Brandul Penhaligon rămâne în mare măsură popular și este acum mai cunoscut pentru parfumurile lor, fabricate în Anglia din materiale de cea mai înaltă calitate, precum iasomia fină, care costă de două ori mai mult decât aurul.

19. Ramón Monegal

Preț : 700 – 1200 lei

Ramón Monegal este un alt descendent al unei familii de parfumieri cu mai multe generații, care a fondat Myrurgia, casa oficială de parfumuri a Familiei Regale Spaniole. Monegal și-a fondat propria companie care licențează parfumuri pentru mărci precum Adolfo Dominguez și Massimo Duti.

20. Xerjoff

Preț : 800 – 3500 lei

Cu sediul la Torino, Italia, parfumurile Xerjoff sunt vândute cel mai popular în Europa și Orientul Mijlociu. Rămânând fideli spiritului luxului, sticlele lor sunt sculptate din piatră de cuarț, sticlă de Murano și alte materiale prețioase, făcându-le să pară opere de artă sculpturală.

2 comentarii

Lasă un comentariu