Glam News Magazine

Temperaturile au scăzut simțitor, ceea ce afectează tenul, buzele și pielea în general, chiar dacă nu este direct expusă frigului. Firmele cosmetice asigură prin produsele lor rezultate excepționale în hidratare și catifelare, dar ai nevoie de cât mai mulți aliați în această luptă. Și cu siguranță, de produse cât mai puțin sintetice/procesate. De aceea ar trebui să cunoști o soluție eficientă și la îndemână: folosirea uleiurilor naturale. Iată care sunt cele mai bune 5 astfel de produse pe care să le folosești cu încredere pentru beneficiile lor asupra pielii.

Ulei de masline

Este bogat in antioxidanti si vitamina E, care hidratează, refac țesuturile și tonifică. Beneficiile lui asupra pielii sunt cunoscute încă din antichitate. Este recomandat ca masajul cu ulei de măsline să se facă seara, înainte de culcare, pentru ca acest ingredient minune să se impregneze bine în piele în timpul nopții. O va lăsa catifelată.

Ulei de argan

Supranumit aurul lichid, uleiul de argan este un amestec de nutrienți care repară pielea și o protejează. Poate fi folosit ca atare sau amesteca în creme și loțiuni. Hidratează, reduce ridurile și liniile fine, dar și tratează acneea și semnele bolilor inflamatorii la nivelul pielii.

Ulei de migdale

Are un conținut ridicat de vitamina E și acizi cu proprietăți emoliente și de hidratare în profunzile a pielii. Tratează de asemenea iritațiile și crăpăturile, două dintre consecințele pielii uscate, afectate de temperaturile scăzute. Uleiul se alică pe piele, după care se masează ușor. Se clătește cu apă călduță. Pentru ten, poate fi amestecat cu făină de ovăz. Pasta se aplică pe față și se lasă să acționeze 5-10 minute. Masca astfel realizată se îndepărtează cu apă călduță.

Ulei de măceșe

Beneficiile uleilui de măceșe nu sunt într-atât de bine cunoscute ca a celorlalte uleiuri menționate anterior. El ajută la creșterea nivelului de colagen, așadar oferă mai multă elasticitate și fermitatea pielii. Are rol în reducerea ridurile și în tratamentul cicatricilor. Poate fi folosit ca atare sau în combinație cu alte uleiuri sau produse de îngrijire. De asemenea, amestecat cu zahăr brun devine un exfoliant blând.

Ulei de avocado

Conține vitamina E, vitamina A și vitamina D, ceea ce îl face să fie un produs excelent nu numai în hidratarea pielii, dar și în reducerea petelor și tratamentul eczemelor și psoriazisului. Pentru ten se folosește seara, înainte de culcare, iar pentru corp, după baie, amestecat cu ulei de migdale și uleiuri esențiale plăcut mirositoare, aplicat direct pe pielea umedă.

Lasă un comentariu