Glam News Magazine

Îți este foame? Mie, da… De fapt, mie îmi este întotdeauna foame. Dar nu vorbesc aici despre mâncarea comestibilă; vorbesc despre lumea delectabilă a parfumurilor gurmande. Potrivit dicționarului, un gurmand este „o persoană care este pasionată de mâncarea bună în exces” deci are sens să spun că aromele gurmande sunt note comestibile servite cu vârf și îndesat.

Parfumurile gurmande sunt pline de vanilie, fructe, ciocolată, bomboane sau cafea neagră. Sunt dulci, dar și picante, cu tendințe recente orientate către caramelul sărat, ierburi aromatice și multe altele. La fel ca orice bucătărie bine aprovizionată, parfumul gurmand nu cunoaște limite.

Pentru a te ajuta să navighezi prin acest tărâm plin cu bomboane olfactive, am ales cinci parfumuri gurmande care arată cât de delicios poate fi un parfum. De la parfumuri iconice pline de ciocolată până la marshmallows servite pe un pat de fructe suculente, acesta este cel mai decadent și interesant dintre genurile de parfumuri.

1. Thierry Mugler – Angel

Thierry Mugler - Angel

Este greu să vorbești de parfumuri gurmande și să nu menționezi de Angel. Este cu adevărat imposibil să nu vorbim despre el, ba chiar aș spune că ar fi foarte nepoliticos. Vezi tu, Angel a fost primul gurmand adevărat, și până în prezent, este încă unul dintre cele mai bune parfumuri ale genului. Inspirat de amintirile din copilărie ale lui Thierry Mugler, Angel amestecă fructe de pădure și bomboane, le picură în caramel, ciocolată neagră și vanilie. Tot amestecul ar fi extrem de grețos dacă nu ar exista o notă profundă de patchouli, care contrastează toată dulcealța. Există un motiv pentru care Angel este o legendă.

2. YSL – Black Opium

YSL - Black Opium

Black Opium pot spune că este o extensie a lui Angel. Cafeaua neagră și vanilia sunt împerecheate cu note florale albe intense pentru a crea un contrast distinct de întuneric și lumină. Ceea ce se obține este dulceața și amărăciunea în măsuri egale, creând o semnătură care se simte la fel de îndrăzneață ca un smoking YSL purtat cu cea mai recentă geantă Saint Laurent. Este un parfum care trebuie să existe în colecția fiecărui iubitor de gurmande.

3. Thierry Mugler – A*Men

Thierry Mugler - A*Men

Acesta este omologul masculin al lui Angel și poate unul dintre cele mai bune gurmande făcute vreodată. A * Men este un fougere clasic mușcat de un păianjen radioactiv format din ciocolată. Notele acestui parfum sunt o nebunie curată: mentă, lavandă, gudron, ciocolată, cafea, vanilie, mosc și caramel. Pare a fi cel mai urât miros din lume, dar adevărul este că A * Men se simte ca o coeziune perfectă de elemente disparate.

4. Lancome – La Vie Est Belle

Lancome - La Vie Est Belle

La Vie Est Belle este doar o mărturie a popularității gurmandului, dar și a modului în care se poate simți luxos – dacă ai ieșit din casă în ultimii opt ani, este posibil să fi mirosit parfumul pe toate drumurile. La Vie Est Belle amestecă maltol etilic (o substanță chimică ce miroase a vată pe băț și a căpșuni prăjite) cu o notă de pudră de iris. Rezultatul este undeva între zahărul pudră și zahărul tos. La Vie Est Belle este un gurmand atât de popular, încât a născut un întreg subgen.

5. Juliette Has A Gun – Mmmm…

Juliette Has A Gun - Mmmm...

Gurmandele pot fi și luxoase, precum un macaron Ladurée sau un produs de patiserie Pierre Hermé. Mmmm… este un exemplu excelent de gurmand de lux. Juliette Has A Gun folosește mirosul de marshmallows roz pe care îl îmbină cu un compot de zmeură de un roșu aprins. O inimă de floare de portocal, iasomie și tuberoză aduce o atingere decadentă și florală compoziției, injectând dulceața într-un mod foarte…franțuzesc. Este un parfum somptuos – unul care trebuie experimentat. Mmmm …. poate fi consumat cu un ceai după-amiază, și nu are nici măcar o calorie.

Lasă un comentariu