Glam News Magazine

Nu-i așa că zboară timpul? Marcă de nișă franceză By Kilian își sărbătorește deja aniversarea a 12-a! Parcă ieri au lansat L’Oeuvre Noire, colecția lor de debut care conținea parfumuri precum Love (Don’t be Shy), Beyond Love (Prohibited) și multe altele. Kilian a tot crescut de pe atunci, lansând multe parfumuri artistice, lumânări și chiar bijuterii, să nu mai spun faptul că marca a fost achiziționată de Estée Lauder în 2016.

Parfumul Gold Knight este descris de Kilian ca fiind un oriental lemnos și se inspiră din Gustav Klimt, venind ambalat într-un clutch auriu, care reinterpretează faimoasa lucrare a artistului “The Kiss”. Este un parfum înțepător, îndrăzneț și fără îndoială o creație “by Kilian” din toate punctele de vedere.

Note: Patchouli, Bergamotă, Vanilie, Anason, Scorțișoară și Miere

Cum miroase?

Gold Knight se deschide cu o bergamotă condimentată cu scorțișoară ce creează o nuanță aurie, dar și un ton aromat care este oarecum retro. Te duce cu gândul la parfumurile aromatice lemnoase pe care le foloseau părinții noștri, atât că Gold Knight este puțin mai gourmand și mult mai stilat. Deci de ce este acest parfum un gurmand? Răspunsul la această întrebare este dat de miere. Crede-mă, acestă sticla pulverizează miere florală. Vanilia aduce o bogăție mierii, transformând-o într-o notă caldă, aurie. În mod surprinzător, Gold Knight nu se simte în mod deosebit comestibil – da, are o mulțime de trăsături gurmande, dar notele contrastante le balansează pe cele gurmande și în cele din urmă îl fac să se simtă mai mult oriental decât caloric.

În bază, acordurile gurmande aurii se temperează cu o frumoasă notă de patchouli. Când mă gândesc la patchouli, mă gândesc la nuanțe acide și aspre, dar în Gold Knight se simte ca și cum mierea a învelit patchouli, păstrând mirosul, dar netezind toate tonurile mai aspre. Transformă patchouli dintr-un ingredinet întunecat și uscat, într-unul cu o nuanță de cupru care se joacă frumos în tema aurie.

Gold Knight este un parfum îndrăzneț și nu este pentru cei timizi. Kilian creează parfumuri pentru cei care se bucură de exces, pentru cei obraznici și fabuloși. Acestea sunt parfumuri pline, îndrăznețe și curajoase, iar Gold Knight nu face excepție. Îmi place foarte mult, însă este un parfum pe care cred că îl voi purta atunci când va veni vremea. Pentru mine, Gold Knight este un parfum spectaculos și necesită ocazia potrivită. Purtarea lui la o cafenea pur și simplu nu i-ar face dreptate, deoarece Gold Knight este prea fabulos pentru asta – el trebuie purtat cu puțin sclipici și o pereche de mocasini Gucci, cel puțin.

Review

CALITATE9
PERSISTENȚĂ9.5
SIAJ8.5
MIROS8

Nota

8.8

Lasă un comentariu