Glam News Magazine

“Un stil sculptural, aproape regal”. Așa se poate descrie noua colecție semnată Giorgio Armani. În urma nunții prințului Harry cu Meghan Markle, multe milioane de oameni din întreaga lume se află sub vraja regală. Aspectul definitoriu al sezonului este discret și demn, rămânând în același timp și extrem de luxos.

Bineînțeles, acesta nu este un teritoriu necunoscut pentru Armani, a cărei măiestrie în croitorie rezonează foarte bine cu arta covorului roșu. Astăzi, după ani de spectacole într-o sală fără ferestre de la Palais de Chaillot, Armani și-a mutat prezentarea Privé la ambasada pariziană a Italiei, o locație potrivită pentru acest emisar de eleganță milaneză. Să sperăm că va rămâne acolo. Primele 50 de ținute ale prezentării au fost exact în zona de confort a casei, folosind legendarele tăieturi ale casei Armani.

Culorile predominante au fost negru și șampanie, iar pantalonii și rochiile de seară au urmat fin linia corpului. Jachetele au fost atât de raționalizate, încât majoritatea au fost fără revere, iar pantalonii au fost adesea croiți dintr-o mătase care a evocat simplitatea pijamalelor. Cu un accent pe verticalitate și alungire a trunchiului și picioarelor, rochiile negre păreau ancora colecției, realizate dintr-un  drapaj dramatic de textile, cum ar fi catifea și șifon de mătase.

În ciuda tonurilor primare de alb-negru din prima jumătate a spectacolului, Armani Privé a luat o întorsătură cu totul neașteptată cu încă 30 de ținute în nuanțe de roz și turcoaz electrice. Poate a fost o incercare de modernizare a unei colecții de altfel austere și mature, însă aspectul luminos a servit ca o izbucnire de culoare care a adus un sentiment de  juvenilitate. Lovitura bruscă a unor cape exuberante din pene de struț a fost greu de conciliat cu restrângerea netedă a ceea ce a apărut înainte.  Ultimele piese de pe podium au fost un număr de rochii argintii și sampanie, care pot fi descrise doar ca o exultare a opulenței din trecut.

Cu elemente de design, cum ar fi fundele supradimensionate și elementele ușor diafane, spectacolul se încheie cu ceea ce face cel mai bine casa Armani: glamour clasic. Accesorizând cu cercei mari și coliere supradimensionate, Armani Privé ne va reaminti că uneori, mai mult este pur și simplu mai mult.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu