Glam News Magazine

Orice anotimp este perfect pentru o deconectare cu adrenalină, culori și acadele. Chiar dacă vara a trecut, marile parcuri de distracții din Europa rămân destinații viabile, care se adresează tuturor, de la mic, la mare.

Siam Park Tenerife (Spania)

parcuri de distracții parcuri de distracții

Desemnat cinci ani la rând numărul 1 în lume de TripAdvisor, este un parc acvatic cu tematică thailandeză, situat într-un cadru exotic. Atracția numărul 1 este toboganul aproape vertical, urmat de toboganul în formă de pâlnie, unicat în Europa. Cele 25 de clădiri ale parcului sunt cea mai mare colecție de clădiri cu tematică thailandeză din afara Thailandei. Designerul parcului, Christoph Kiessling, a primit permisiunea familiei regale thailandeze de a folosi numele și tema parcului; dar, pentru a respecta dorințele familiei, el nu a copiat palate regale, temple sau statui ale lui Buddha în parc.

Pentru mai multe detalii: www.siampark.net/index.php/en/

Gardaland (Italia)

parcuri de distracții parcuri de distracții

Deschis publicului în iulie 1975, Gardaland și-a construit în timp renumele și a ajuns, în 2005, pe locul al cincilea în primele zece parcuri de distracții din lume cu cea mai bună cifră de afaceri, clasament realizat de Forbes Magazine. Cu o suprafață de 445,000 m2 testează până la ce nivel poate urca adrenalina, atât în aer, cât și pe apă. 

Pentru mai multe detalii: www.gardaland.it/en/

Prater Viena (Austria)

parcuri de distracții parcuri de distracții

Roata uriașă de aproape 65 m  înălțime oferă o panoramă superbă asupra Viene și este cel mai cunoscut punct de atracție al parcului ce funcționează din anul 1776, fiind unul dintre cele mai vechi parcuri de distracție din lume. Între posibilitățile de petrecere a timpului liber pe care le oferă se numără: carturi, trenul groazei, roti centrifuge, trambuline, bungee-jumping, toboganul cu apa, castelul bantuit, trenuletul liliputan pentru copii, planetarium, multe restaurante și cafenele.

Pentru mai multe detalii: www.praterwien.com/en/home/

Legoland Billund (Danemarca)

parcuri de distracții parcuri de distracții

Este primul parc din lanțul Legoland și a fost deschis în 1968. În Europa mai există Legoland în Marea Britanie și în Germania. Particularitatea sa este că se adresează în special copiilor mai mici de 11 ani, pentru care sunt gândite distracții… educative. Clienții pot face turul parcului în trenulețul lego sau în trenulețul suspendat sau să se plimbe cu barca. La acestea se adaugă ca și atracții montagne-russe-uri, carusele, jocuri, spectacole de teatru de păpuși.

Pentru mai multe detalii: www.legoland.dk/en/

Disneyland Paris (Franța)

parcuri de distracții parcuri de distracții

Am lăsat la final Disneyland Paris, pentru că este cel mai cunoscut parc de distracții din Europa. Atracțiile sunt nenumărate, inspirate din povești și nu numai: Buzz Lightyear Laser Blast – o plimbare în vagonete din care trebuie împușcate diverse ținte, Misterele lui Nautilus – vizită pe submarinul lui Nemo, Space Mountain Mission 2 – un rollercoaster interior pentru cei tari de inimă, Star Wars Star Tours – simulare navetă spațială, Caruselul lui Lancelot, Peter Pan – zbor pe deasupra peisajelor din poveste, Labirintul lui Alice, Cestile de ceai invartitoare, Pavilionul printeselor – undepot fi întâlnite printesele Disney, Piratii din Caraibe – pentru o experiență ca-n filmul cu același nume, plimbări cu vaporașul, spectacol de lumini și artificii în fieare seară ș.a.

Pentru mai multe detalii: www.disneylandparis.com/en-us/

 

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu