Glam News Magazine

Fiecare designer care a lucrat pentru casa Christian Dior de când Monsieur a decedat în 1957 a trebuit să se lupte cu “spiritul” său. Uneori poate părea absurd, ca să nu spun creativ, ca un designer să se limiteze doar la ceea ce a făcut fondatorul în cursul celor 10  ani de după război, în care a remodelat moda pentru femei cu corsete și fuste plisate.

Cel mai greu a fost pentru Kim Jones, designerul pentru bărbaţi, pentru că în urmă cu câteva decenii, reputația Dior în moda masculină a fost aceea că brandul realiza doar costume convenţionale gri. Jones, cu toate acestea, trăiește în secolul 21. El spune că vede ținutele create de Christian Dior ca pe o moștenire pe termen lung – o istorie care a contribuit la realizarea brandului. Acesta este motivul pentru Kim a ales să colaboreze cu artistul american Daniel Arsham, care se ocupă cu imaginarea unor situri arheologice viitoare – despre ce vor face oamenii și ce au lăsat despre culturile și tehnologiile noastre, de-a lungul secolelor.

Jones l-a rugat pe Arsham să realizeze litere mari cu textul DIOR, ce păreau sculptate în ciment și așezate în mijlocul unui deșert de un roz pur. Deasupra intrării la prezentare se afla un ceas fals, crăpat și cioplit; era o replică reinterpretată pe care Arsham și Jones l-au văzut într-o fotografie a lui Christian Dior în biroul său din anii ’50 – exact același loc în care se află și astăzi, ceas care a numărat minutele pe măsură ce toți predecesorii lui Jones au venit și au plecat.

Jones, în mod inteligent, a început să-și pună propria amprentă asupra brandului, continuând totuși cu croitoria de bază, fără a se depărta foarte tare de origine, încât să sperie clientul existent. Cu toate acestea, el transferă treptat oranamente și tehnici din zona de couture pentru femei. Sezonul trecut a adăugat o eșarfă diagonală din satin – o amintire a unei colecții haute couture a lui Christian Dior – la costumele bărbătești. “Oamenii le-au comandat pentru nunţi – o mulţime de bărbaţi și femei de asemenea. A devenit o adevărată afacere. ”

Deci, el a continuat să dezvolte această zonă stilistică, integrând eșarfa, normalizând-o într-o ținută pentru bărbați, folosită ca și piesă principală sau minimizând-o ca o căptușeală transversală care dispare într-o cusătură laterală a sacoului. Jones crede cu tărie că bărbații secolului XXI nu mai văd atât de clar barierele de gen, pe care părinții și bunicii lor le-au construit, ci le văd ca pe ceva din trecut. El vede clienții din LA, New York, Shanghai și Seoul, gata să adopte salopete cu printuri de tip toile de jouy sau bombere din organza, brodate delicat.

Dar, de asemenea, el invită tinerii să vădă croiala clasică a costumului, fără prejudecăți. Perspectiva lui Jones este că la Dior, moda pentru bărbați poate să avanseze folosindu-se de eleganța trecutului, îmbinată cu frumusețea viitorului. Iar aceasta este o modalitate solidă de a construi un viitor.

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu