Glam News Magazine

Dacă ar fi să alegi între o sticlă de vin de colecție și o vilă, ce ai alege? Ei bine, există persoane care nu ar ezita în a prefera vinul. Este o investiție profitabilă, nu numai pentru că un vin este mai prețios cu trecerea timpului, dar și pentru alte elemente de unicitate ale produsului în ansamblu, care îi sporesc valoarea. Iată mai jos 5 dintre cele mai scumpe sticle de vin vândute vreodată, conform topurilor internaționale Prețurile articolelor sunt un punct de plecare pentru valoarea lor la următoare eventuale licitații. De exemplu, o sticlă de vin achiziționată la licitație, la prețul de 20.000 de dolari, după 10 ani poate costa de trei ori mai scump, iar în 50 de ani – de 30 de ori mai scump.

5. Chateau Lafite 1869 – 230,000 $

vin

Organizatorii licitației așteptau doar 8000 de dolari atunci când au expus acest vin în Hong Kong. Imaginați-vă surpriza când cea mai mare ofertă a ajuns la 230.000 de dolari pentru fiecare dintre cele trei sticle,  făcută de către un cumpărător anonim din Asia. Ceea ce nu știau ei era că Chateau Lafite este considerat extrem de rar și de lux în Asia.

4. Shipwrecked 1907 Heidsieck – 275,000 $

vin

Vinul a fost destinat inițial numai pentru ultimul țar al Rusiei, Nicolae al II-lea. Când nava care transporta vinul s-a scufundat în 1916, vinul a fost considerat a fi pierdut, până când epavele au fost descoperite în 1997. Cele 2.000 de sticle din acest vin câștigă în plus valoare prin istoria din spatele lor – nava a fost torpilată de un submarin german în timpul primului război mondial. Timp de 80 de ani, acest vin a stat la temperaturi înghețate și departe de orice sursă de lumină. Chris Hoel, care a gustat acest vin, a raportat miros de pulbere de pușcă și ceva sărat și portocale flambate și ulei de lămâie ars, printre altele, pe cerul gurii.

3. 1947 Cheval Blanc – 304,375 $

vin

Vândut într-o licitație de la Christie’s către un cumpărător anonim pentru suma de 304.375 $, Chateau Cheval Blanc din 1947 este considerat de mulți ca fiind cel mai bun Bordeaux făcut vreodată. Chateau Cheval Blanc este unul dintre cei mai prestigioși vinificatori din lume și a primit în 2012 clasa super-exclusivă Premier Grand Cru Clasa (A).

2. Jeroboam of Chateau Mouton-Rothschild 1945 – 310,700 $

vin

Acesta este un produs al uneia dintre cele mai bogate familii de pe pământ, deci prețul său nu este o surpriză. Venind din podgoriile Nathaniel Rothschild care au cumpărat această proprietate în 1853, astăzi aceste vinuri se numără printre cele mai apreciate din lume. “V”-ul din eticheta realizată în 1945 indică victoria forțelor aliate în cel de-al doilea război mondial și aceasta este considerată un simbol puternic. În timp ce o sticlă standard de 750 ml costă 310.700 de dolari, un pahar din acest vin ar costa în jur de 8.631 $. Are accente de mentă, mușchi verde uscat, vanilie și pin la miros și zmeură și cireșe dulci la gust.

1. Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 1992 – 500,000 $ 

vin

Cea mai scumpă sticlă de vin care a fost vândută până în prezent nu a fost făcută în Italia sau Franța, ci în America – Oakville, California mai exact. Datorită rarității și cantităților mici de vin produse aici, vinul a obținut statutul de excepție. O sticla de Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 1992, descrisă ca fiind “spectaculoasă”, a reușit să atingă prețul de 500.000 de dolari pentru o licitație de caritate în 2000. Acest vin este maturat în butoaie de stejar și este de culoare purpuriu opac. Are o aromă de coacăze negre cu urme subtile de stejar în ea.

foto: Pinterest

Etichete : lifestyleluxvinuri

2 comentarii

Lasă un comentariu