Glam News Magazine

Suntem atrași de un parfum din mai multe motive. În primul rând, de obicei brandul este cel care ne atrage, indiferent dacă este vorba despre un brand pe care îl cunoaștem și îl iubim sau unul care ne-a atras recent atenția. Apoi, suntem atrași de parfum, desigur – ne cunoaștem gusturile și vom alege întotdeauna ceva care să ne satisfacă sau să ne provoace. Dar, în realitate, știm cu toții că sticla joacă un rol important în luarea deciziilor noastre.

Brandurile știu bine acest lucru și petrec mult timp și bani instrumentând sticle atrăgătoare care să ne capteze atenția. Aruncați o privire în secțiunea de beauty a site-ului nostru și veți găsi sticle în formă de pantofi, fulgere și ursuleți (toate fabuloase, apropo). Dar mai sunt și branduri care preferă o abordare mai subtilă, o abordare care sărbătorește frumusețea prin simplitate. Branduri care permit parfumului să strălucească din spatele sticlei limpezi.

Prevăd că sticlele minimaliste vor fi în centrul atenției în 2020, așa că vă prezint cinci parfumuri care nu au nevoie de show pentru a atrage.

1. Miller Harris – Tea Tonique

Miller Harris - Tea Tonique

Nu știu voi, dar eu apreciez un brand cu o gamă uniformă de sticle. Este foarte plăcut să văd rânduri de sticle similare adunate toate împreună. Miller Harris este un astfel de brand (deși recent, au zguduit puțin lucrurile cu niște sticle frumos colorate), iar parfumurile din colecția lor principală sunt adăpostite fiecare într-o sticlă simplă, pătrată, împodobită doar cu un motiv floral monocrom. Parfumurile au voie să vorbească de la sine, iar în cazul lui Miller Harris, vocile acestor parfumuri sunt foarte clare. Dacă abia ați descoperit brandul, parfumul Tea Tonique este un punct de plecare excelent – este un parfum cu ceai foarte fresh și radiant. Creează un moment perfect de relaxare.

2. Serge Lutens – Gris Clair 

Serge Lutens - Gris Clair 

Serge Lutens a mers întotdeauna pe simplitate, adăpostindu-și parfumurile în sticle înalte și subțiri, care dau impresia de fragilitate, cât și simplitate. Cu toate acestea, ceea ce îmi place la Lutens este faptul că lichidul din interior este departe de a fi delicat – de fapt, unele dintre ele sunt orientale opulente născute din obsesia sa pentru Maroc. Pentru cea mai recentă colecție „Les Eaux de Politesse”, Lutens a creat o serie de parfumuri care se joacă cu prospețimea, claritatea și puritatea apei. Sticlele reflectă această puritate printr-un efect care evocă un corp de apă în mișcare. Un dintre cele mai deosebite parfumuri din colecție este Gris Clair – o lavandă minerală împerecheată cu rozmarin pentru o senzație austeră și boabe Tonka pentru căldură.

3. Goutal – Eau d’Hadrien

Goutal - Eau d’Hadrien

Eau d’Hadrien este un parfum care se potrivește perfect cu simplitatea sticlei sale, cu atât mai mult acum de când Goutal a lansat cel mai recent stil de flacon. Inspirat de o după-amiază de vară în Toscana, Eau d’Hadrien surprinde momentul în care soarele încălzește peisajul și se refugiază la umbră. Cu note citrice suculente de lămâie, grapefruit și mandarină îmbinate cu notele calde de chiparos și ylang-ylang, Eau d’Hadrien este un parfum frumos și foarte complex în ciuda sticlei minimaliste.

4. Narciso Rodriguez – Pure Musc

Narciso Rodriguez - Pure Musc

Narciso Rodriguez a sărbătorit întotdeauna parfumul cu o simplitate statuară a sticlelor sale. Sticlele elegante aduc un omagiu parfumurilor structurale contemporane pe care le conțin. Lăcuite din interior pentru a arăta ca și cum culoarea este în interiorul geamului, sticlele lui Narciso se joacă cu nuanțe diferite de negru, roz, bej, gri și alb. Sticla albă a lui Pure Musc păstrează parfumul floral soft, alb, obținut din petale de mătase ce se plimbă pe o adiere de mosc.

5. Guerlain – Vetiver

Guerlain - Vetiver

Vetiver-ul lui Guerlain este în producție din 1961 și a avut mai multe sticle în acest timp. Ultima sa creație este poate cea mai simplistă și mai elegantă și arată că un parfum clasic poate veni într-o sticlă clasică, dar se poate simți și foarte modern. Cu notele sale răcoritoare de citrice, vetiver, condimente și tutun, Guerlain Vetiver poate fi numit cu ușurință unul dintre cele mai frumoase parfumuri masculine făcute vreodată – și întră într-una dintre cele mai elegante sticle de pe piață.

Lasă un comentariu