Glam News Magazine

Roma, orașul etern, este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din Europa și chiar din lume. Iar motivele sunt foarte multe, de la obiectivele turistice extraordinare pe care le putem vizita și admira în Roma, până la istoria sa fascinantă, oamenii și farmecul orașului în sine. Din fericire, indiferent de bugetul pe care îl ai alocat pentru o călătorie la Roma, acest oraș deosebit are ce să îți ofere, chiar dacă intenționezi să scoți cât mai puțini bani din buzunar.

  1. Bazilica San Pietro din Vatican

Considerată centrul lumii catolice, Bazilica San Pietro este una dintre cele mai mari biserici creștine din lume. Fiind o operă de artă în sine, orice turist ajunge aici este fascinat de frumusețea, farmecul și arhitectura clădirii în sine, dar și de valoarea sa spirituală. Intrarea în această bazilică este gratuită, dar, dacă vrei să ajungi pe acoperiș, loc de unde poți admira orașul în toată splendoarea sa, trebuie să plătești. De asemenea, dacă vrei să ajungi la mormântul Sfântului Petru, va trebui să achiți o taxă.

  1. Pantheonul

Pantheonul este un templu construit între anii 118 și 125, închinat zeilor romani. Acesta a fost declarat și convertit drept o biserică Romano-catolică în anul 609. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale Pantheonului este mica fereastră circulară din tavan – numită și oculus, singurul loc prin care intră lumină naturală în dom. Arhitectul Filippo Brunelleschi a folosit Pantheonul drept inspirație atunci când a proiectat cupola Catedralei din Florența, iar în interiorul Pantheonului au fost îngropați diverși regi italieni și artiști celebri, cum ar fi Raffaello Sanzio.  Intrarea este liberă, iar dacă îți dorești, poți plăti un ghid.

  1. Fontana di Trevi

Unul dintre cele mai cunoscute monumente ale Romei și Italiei, un adevărat simbol, Fontana di Trevi atrage o mulțime de turiști. Se spune că dacă îți dorești să te întorci la Roma, ar trebui să arunci o monedă în fântână, stând cu spatele la ea. Așadar,  Fontana di Trevi este un loc pe care îl poți vedea gratuit, un monument care merită admirat atât ziua, cât și noaptea, dar și o construcție de o frumusețe aparte, care îți va rămâne mereu într-un colț al inimii, păstrată cu drag.

  1. Arcul lui Constantin

Această atracție turistică se află chiar lângă Colosseum și este cel mai mare arc de triumf păstrat în Roma. Arcul are 21 de metri înălțime și este foarte frumos decorat, iar condiția sa este una excelentă, deși datează din anul 312 d. Hr. Acest arc a fost construit după foarte mulți ani de război civil, când armata Împăratului Constantin a învins armata mult mai numeroasă a lui Maxentius, lucru care a adus pacea în Imperiul Roman. Construcția acestuia a început în anul 312 și a fost finalizată în 314.

  1. Scările spaniole și Piazza di Spagna

Piazza di Spagna este una dintre cele mai frumoase și cunoscute piețe din Roma, aflată la picioarele bisericii Trinita dei Monti. Pe scările spaniole te poți urca și poți privi orașul de sus, trecătorii, turiștii, te poți odihni după plimbările prin oraș și poți savura o delicioasă înghețată. Cu alte cuvinte, este un loc perfect pentru odihnă, pentru a admira orașul și pentru a face câteva fotografii deosebite, mai ales primăvara, când azaleele acoperă scările cu un covor parfumat si colorat.

  1. Monumentul Vittorio Emmanuel II

Aflat lângă Piazza Venezia, Il Vittoriano, așa cum mai este denumit monumentul, este o construcție impresionantă, care găzduiește atât un muzeu dedicat unificării Italiei, cât și o galerie de artă și Mormântul Soldatului Necunoscut. Foarte aproape de Monumentul Vittorio Emmanuel II vei găsi și faimoasa Columnă a lui Traian.

  1. La Bocca della Verita

Sculptura intitulată Gura Adevărului se află în porticul bisericii Santa Maria in Cosmedin, un alt obiectiv gratuit pe care îl poți vizita în Roma. Bocca della Verita este o sculptură al cărei scop, conform legendelor, era acela de a-i prinde pe cei care îndrăzneau să bage mâna în Gura Adevărului și să spună o minciună. Tot în această zonă se află și templele lui Hercule și Portunus, Fontana dei Tritoni și Arcul lui Janus, alte obiective turistice foarte interesante, pe care le poți vizita gratuit.

  1. Biserica San Clemente

Această bazilică este dedicată Sfântului Papa Clement și este o construcție cu trei niveluri: o biserică din secolul al XII-lea, o biserică din secolul al IV-lea și un templu mithraic, printre singurele descoperite din Roma, foarte bine conservat.  Biserica San Clemente are o arhitectură foarte frumoasă și este una dintre bisericile cu cel mai bogat decor din Roma.

  1. Piazza del Popolo

Aceasta este una dintre cele mai importante piețe din Roma, punctul care făcea legătura dintre Roma și coasta de nord. Piazza del Popolo este dominată de Biserica Santa Maria del Popolo, o construcție ce datează din secolul al XI-lea. În mijlocul pieței se află un obelisc egiptean autentic, luat de la Templul Soarelui din Heliopolis și adus la Roma în anul 10 î. Hr. Piața este una modernizată, un loc perfect pentru plimbare sau odihnă, în care puteți admira o mulțime de artiști stradali.

  1. Piazza Navona

Piazza Navona este una dintre cele mai renumite și cele mai frumoase piețe din Roma. Aceasta se află în centrul istoric al Romei, foarte aproape de Pantheon. Principalele atracții turistice din Piazza Navona sunt cele trei fântâni: Fontana dei Quattro Fiumi, Fontana Nettuno și Fontana del Moro. Pe lângă acestea, Piazza Navona este împânzită de o mulțime de cafenele, baruri, restaurante, fiind unul dintre cele mai aglomerate locuri din Roma, dar și unul dintre cele mai îndrăgite.

Așadar, profită acum de ofertele pentru bilete de avion spre Roma, caută un hotel ieftin, descarcă-ți ghidul turistic al Romei și pregătește-te pentru o vacanță de neuitat.

Sursa foto: pinterest

Etichete : calatorieromatravel

Un comentariu

Lasă un comentariu