Glam News Magazine

Tot ceea ce facem sau modul in care ne traim viata are un motiv la baza. Si totusi, nu este necesar ca acest “tot” sa fie atractiv, extraordinar, sa placa si celor din jur. Oamenii au gusturi diferite atunci cand vine vorba de facut sau creat lucruri si pot fi pe placul unui grup de persoane sau refuzate complet de un altul.

Stilul sau designul de interior este una dintre acele sfere ale vietii in care ideile si gusturile oamenilor difera. Exista un curent in acest domeniu care se numeste Eclectism. In ciuda faptului ca nu este clar definit ca fiind un stil individual in lumea designului de interior, eclectismul este perceput de multi ca fiind un curent, o tendinta distincta fata de celelalte stiluri in ceea ce priveste amenajarile interioare.

Persoana despre care se spune ca ar fi folosit pentru prima oara termenul “eclectic” este Johan Joachim Winckelman, care l-a utilizat pentru a caracteriza munca lui Annibale Carraci, un pictor baroc, care a combinat in arta sa elemente renascentiste cu traditiile clasice.

Filosofia care sta la baza acestui stil artistic numit Eclectism este una foarte simpla: se combina elemente sau stiluri particulare din diferite perioade de timp si de origini diferite intr-un singur proiect. Dar a combina atat de multe caracteristici si variatiuni stilistice intr-un singur design nu inseamna obligatoriu a crea haos. Din contra, stilul eclectic este mai degraba un stil al armoniei, in care piese diferite de mobilier, de exemplu, isi regasesc propriul loc in acelasi ambient. In acelasi timp, toate elementele unui design de interior in stil eclectic se afla intr-o perfecta stare de echilibru intre ele in aceeasi incapere.

Pentru o mai buna vizualizare in spatiu al acestui minunat stil de design interior, am adunat cateva idei de amenajare a livingului. Admira-le, analizeaza-le si vezi in care te regasesti mai cel mai bine!

Sursa foto: Houzz.com

 

Un comentariu

Lasă un comentariu