Glam News Magazine

Fie că știi brandul ca Yves Saint Laurent, YSL sau Saint Laurent Paris, este imposibil de negat importanța casei, nu numai în domeniul modei, ci și în lumea parfumurilor. Această marcă este bine cunoscută pentru depășirea limitelor olfacției – pentru crearea parfumurilor care nu se tem să fie diferite, provocatoare și frumoase. Parfumurile YSL vorbesc despre puterea feminității și sensibilitatea masculinității, prezentând ceva care este întotdeauna irezistibil și incontestabil franțuzesc.

În aceast articol vreau să prezint ceea ce YSL are de oferit, cu parfumuri care se întind pe perioada în care Yves Saint Laurent însuși era la conducerea casei, până astăzi când brandul a devenit ceva mai comercial. YSL s-a dovedit a fi o casă îndrăzneață, producând parfumuri care surprind spiritul și frumusețea hainelor lor. Este o casă pe care am întâlnit-o cu toții, indiferent dacă am purtat un parfum YSL sau am iubit pe cineva care o face.

Parfumuri clasice

YSL a creat trei dintre cele mai iconice și apreciate parfumuri din lume. Serios, acest trio de parfumuri a stat pe mai multe măsuțe de toaletă și în mai multe genți de sport decât orice alt parfum din lume și există un motiv bun pentru asta – sunt uluitoare, șocante, puternice și erotice. Inițial s-ar putea să nu îți placă, dar acesta este ideea. Aceste parfumuri nu sunt făcute pentru toată lumea, ci sunt făcute doar pentru cei care îndrăznesc să le poarte. Crezi că ești suficient de îndrăzneț?

Yves Saint Laurent Paris

Yves Saint Laurent Opium

Să începem cu Paris, deoarece ce alt parfum de pe această planetă s-ar potrivi mai bine cu orașul luminilor? Totul apare în nuanțe pastelate, trandafirii roz pal, cerul violet și galbenul mimoză al soarelui. Acesta este un parfum floral plin de culori roz strălucitoare (nota de trandafir dulce din acest parfum este la fel de colosală ca Turnul Eiffel) acoperite de un filtru de lemn de santal. Este unul dintre cele mai clasice parfumuri, iar purtatea lui este la fel de esențială ca o călătorie la Paris. Pregătește-te doar să te îndrăgostești.

Yves Saint Laurent Kouros

Yves Saint Laurent Kouros

Când vine vorba despre parfumeria masculină, oare există ceva mai frumos decât Kouros? Nu cred! Kouros este un adonis bronzat care se plimbă complet gol pe plajă, pentru că este atât de îndrăgostit de propriul său fizic. La prima pulverizare, Kouros miroase precum o cameră albă strălucitoare curățată cu apă de floare de portocal, dar încet latura lui obraznică se evidențiază datorită condimentelor, creând o imagine animalică, masculină și extrem de sexy.

Yves Saint Laurent Opium

De unde să încep cu Opium? Aș putea spune doar că Opium este unul dintre cele mai faimoase parfumuri din lume și cu asta aș încheia. Opium, îndrăznesc să spun, este cel mai frumos și mai îndrăzneț parfum de pe piață. Este o bombă de condimente, flori albe, rășini și lemn care poate fi mirosit de la un km distanță. Având un nume destul de controversat, Opium a reușit să ducă genul oriental într-o direcție cu totul diferită, care nu poate fi egalat nici până în ziua de astăzi.

Parfumuri moderne

Linia actuală de parfumuri a casei YSL este ceva mai comercială. Au trecut de la a fi inovatori ai modelor parfumate la perfecționiștii care iau arome extrem de populare și le reglează fin pentru a se potrivi cu estetica îndrăzneață a YSL. Acestea sunt parfumurile YSL din ziua de azi – sunt mai accesibile decât bastioanele din trecut, dar păstrează încă puternic vitejia esențială atunci când poartă acele trei litere istorice – Y, S și L.

Yves Saint Laurent Black Opium

Indiferent dacă îl iubești sau îl urăști, nu poți nega faptul că este unul dintre cele mai mari parfumuri ale zilelor noaste. Black Opium este un gurmand puțin neobișnuit. În loc de supradozele tipice de vanilie și ciocolată, Black Opium se mândrește cu note delicioase de lemn dulce și cafea. Oricare ar fi părerea ta despre Black Opium (eu voi spune că este de departe parfumul meu preferat YSL) este greu să nu fii de acord cu faptul că această generație a găsit o dependență în acest parfum similară cu generația anterioară de Opium.

Yves Saint Laurent La Nuit de L’Homme

Uneori, parfumurile masculine YSL sunt trecute cu vederea și pot vedea de ce. Adică, nu este ușor să fii în umbra lui Paris și a lui Opium – acele parfumuri sunt atât de spectaculoase încât este aproape nedrept să încerci să le împarti lumina reflectoarelor. Totuși este binecunoscut faptul că YSL face ca bărbații să miroasă bine din anii 1970. Tații noști și bunicii purtau Kouros și Jazz, iar noi purtăm La Nuit L’Homme. La fel ca și Black Opium, La Nuit L’Homme arată cât de buni sunt parfumierii YSL la a crea arome moderne.

Yves Saint Laurent Libre

Nu mai este niciun secret faptul că Yves Saint Laurent Libre este un parfum foarte înflăcărat și îndrăzneț. Luând nuanțele de mov închis ale florii de levănțică și transformându-le într-un tuxedo perfect, Libre este o abordare androgină asupra lavandei care estompează liniile dintre genurile de parfum la fel de mult ca și diviziunea de gen. Pe de o parte, este un floral în toată regula, îmbogățit cu flori de portocale, miere și lavandă, în timp ce, pe de altă parte, este un parfum oriental, bogat în vanilie și muschi. Libre te va face să vezi parfumeria într-o lumină cu totul nouă.

Yves Saint Laurent Y

În ciuda faptului că este printre cele mai noi lansari ale casei, Y îmi lasă senzația că a fost creat în adevăratul spirit al clasicilor mărcii. Y este o bergamotă combinată cu note de cacao și tonka ce ne aduce în minte imaginea unui bărbat într-un costum negru făcut la comandă. Este un parfum creat pe contraste, aproape ca și cum ar lua lămâia super fresh din L’Homme pe care o combină cu o piesă vestimentară fin croită, în stilul YSL. Este posibil ca Y să nu fie parfumul despre care se vorbește cel mai des, dar este unul dintre secretele cele mai bine păstrate ale YSL.

Lasă un comentariu