Glam News Magazine
Travel

6 sate europene care te lasă fără răsuflare

Reine, Norway (https://thebucketlistlife.com/10-of-the-most-beautiful-places-in-europe/)

Veșnicia s-a născut la sat. Îți amintești cuvintele lui Lucian Blaga în momentul în care descoperi anumite sate europene care te copleșesc pur și simplu cu seninătatea, tradiționalul și peisajele autentice. Nimic nu exprimă veșnicia mai bine decât Europa rurală care oferă călătorului modern un amestec veritabil de locații și culturi fascinante. Iată 10 dintre cele mai pitorești sate pe care merită să le vizitezi.

Reine, Norvegia

Situat pe arhipelagul Lofoten, chiar la nord de Cercul Arctic, acest fost sat viking – cu munții care înconjoară protector lanțul insular. Opțiunile de drumeție și caiac sunt multiple și implică să iei contact cu viața sălbatică. Ca bonus, între septembrie și aprilie, poate fi vizualizată fenomenala auroră boreală.

Korčula, Croația

Cu o catedrală romanică, străzi minunate venețiene și un port medieval, puteți greși crezând că mica localitate croată a fost decor pentru Game of Thrones, care a fost filmat la două ore pe coasta Adriatică a Croației din Dubrovnik. În Korčula, puteți mânca la restaurantele de familie și să vă plimbați la pas pe străzile autentice. Se presupune că acesta este locul de naștere al legendarului globetrotter Marco Polo.

Quedlinburg, Germania

Situat la marginea Munților Harz, la aproximativ 130 de mile de Berlin, acest sat medieval a fost fondat încă din secolul al IX-lea. Arhitectura în stil gotic, drumurile pietruite, castelul și trenul cu aburi toate vorbesc despre farmecul istoric al orașului. Este locul perfect pentru plimbări și drumeții. Regiunea Harz este bogată în folclor și a furnizat materialul sursă pentru multe dintre fabulele Brothers Grimm. Dacă vă aflați în regiune, atunci este recomandat să vizitați și orașul Wernigerode din apropiere, care găzduiește un stupid castel medieval.

La Roque-Gageac, Franţa

sate europene

Unul dintre cele mai frumoase sate europene, satul francez La Roque-Gageac este construit pe fața de stâncă a muntelui de-a lungul râului Dordogne. Cu mirosul de iasomie și caprifoi în aer, cafenele asemănătoare viselor, vinuri cerești, grădini exotice și un conac renascentist, pare mai mult decor de film. Mergeți să explorați casele abandonate construite pe fața de stâncă din vârful satului, lăsate în grija naturii.

Oia, Grecia

Construit deasupra unei caldere (creastă vulcanică prăbușită), acest vechi port maritim – cu străzile sale înguste și casele albe – oferă priveliști uimitoare ale apusului și peisaje pitorești. Arhitectura luxuriantă și setarea dramatică asupra Mării Egee fac din acesta un loc de vise. Ca informație suplimentară, insula a fost scenariul pentru scenele de deschidere din Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life.

Hallstatt, Austria

sate europene

Acest sat austriac este atât de frumos încât chinezii au mers mai departe și au construit o replică la scară completă în provincia Guangdong – deși versiunii duplicat îi lipsesc împrejurimile uimitoare ale originalului. Situat pe o mică intrare între un lac mic și un lanț muntos alpin, Hallstatt este considerat cel mai vechi sat locuit din Europa.

Lasă un comentariu