Glam News Magazine

Talentul nu este suficient pentru a reuși în lumea showbizului. E nevoie de muncă, sacrificii, uneori de noroc, iar multe vedete îndrăgite ne demonstrează că unul dintre secrete este și schimbarea numelui. Bruno Mars, Lady Gaga, John Legend, Demi Moore și chiar Brad Pitt se numără printre celebritățile care au considerat că numele real le-ar încurca și au ales nume mai rezonante.

Ashton Kutcher – Christopher Ashton Kutcher
Actorul s-a gândit să renunțe la prenumele Christopher la 19 ani, când și-a propus să ajungă la Hollywood. Nimeni nu ar fi știut ca Ashton este cel de-al doilea prenume dacă nu ar fi declarat-o singur la premiile Teen Choice, în 2013. “Mă simt ca un escroc. Numele meu nici măcar nu e Ashton”, a spus el glumind.
Katy Perry – Katheryn Elizabeth Hudson
Perioada dificială a adolescenței a determinat-o pe cântăreață să-și dorească să fie altcineva. Astfel a luat ființă Katy Perry. “Nu voiam să fiu Katheryn Hudson, așa că am decis să fiu altcineva, personajul minunat Katy Perry”, a dezvăluit ea pentru The Guardian.
Kit Harington – Christopher Catesby Harington
Starul din Game of Thrones a declarat că el nu și-a cunoscut numele întreg până la vârsta de 11 ani. Kit este o prescurtare de la Christopher pe care părinții lui au folosit-o.
Emma Stone – Emily Jean Stone
Actrița s-a gândit să-și modifice numele la vârsta de 16 ani, pentru că deja exista o Emily Stone la Hollywood. “L-am schimbat în Emma, pentru că e apropiat de Emily, dar cei din anturaj îmi spun M”, a declarat ea într-un interviu pentru W Magazine.
Bruno Mars – Peter Gene Hernandez
Cu un asemenea nume nu ar fi reușit în industria muzicală, așa că a optat ca prenume pentru porecla Bruno, cu care s-a ales în copilărie datorită asemănării cu luptătorul  Bruno Sammartino, iar ca nume Mars. A plecat din Honolulu/Hawaii la Los Angeles în 2003 pentru a-și urma visul. Noul nume i-a fost desigur de ajutor.
Olivia Wilde – Olivia Cockburn
Numele de scenă Wilde este inspirat de numele scriitorului Oscar Wilde, a cărei operă i-a rămas în suflet Oliviei și a fost schimbat după ce în liceu actrița a jucat în “The Importance of Being Earnest”.
Alicia Keys – Alicia Augello-Cook
Cântăreața și-a schimbat numele într-unul mai muzical. “Amintește de clapele pianului și asta poate deschide multe uși”, a explicat ea într-un interviu. Nu a fost însă prima opțiune. Ar fi vrut numele de Wild, dar mama ei s-a împotrivit, pe motiv că ar fi nume de stripteuză.
Reese Witherspoon – Laura Jeanne Reese Witherspoon
La începutul carierei sale actoricești, Reese Witherspoon a decis să preia numele de fată al mamei sale ca prenume. Este cu siguranță mai rezonant decât Laura sau Jeanne.
John Legend – John Roger Stephens
Jhon Legend – așa îi spuneau prietenii cântărețului și acest apelativ s-a transformat în nume de scenă. “Mai mulți din cercul meu mă cunoșteau sub acest nume, nu sub numele meu real și am zis să merg pe varianta asta pentru că va atrage atenția”, a povestit el spunând de asemenea că numele ales este o provocare să se ridice la însemnătatea lui.
Julianne Moore – Julie Anne Smith
Ca în cazul lui Emma Stone, și lui Julianne Moore i s-a recomandat schimbarea numelui pentru că exista deja o Julie Smith. Așa că s-a ajutat de numele părinților săi: Peter Moore Smith și Anne Smith.
Brad Pitt – William Bradley Pit
Actorul în vârstă de 54 de ani și-a scurtat de asemenea prenumele, dar conform Page Six se prezintă ca William când este înconjurat de femei. Ar putea sa-și aleagă orice alt nume, în fond va rămâne ca “Cel mai atrăgător bărbat”, după cum a fost desemnat de revista People.
Gigi Hadid – Jelena Noura Hadid
Jelena (pronunțat Yelena) a fost alintată în casă, în copilărie, cu pseudonimul Gigi, după cum și mama sa fusese alintată ca și copil. Pentru că la scoală avea o colegă Helena și se făcea confuzie, proefsoara a întrebat-o pe mama actualului model cum să-i spună și astfel Gigi i-a rămas apelativul.
Lady Gaga –  Stefani Joanne Angelina Germanotta
Faimoasa deja Lady Gaga și-a luat numele de scenă după hitul Queen “Radio Ga Ga”. Inspirată alegere,  care se și potrivește stilului său.
Helen Mirren – Ilyena Lydia Mironoff
Povestea numelui actriței britanice născută ca Mironoff este că tatăl său a decis să modifice numele de familie în Mirren. Cât privește prenumele, Helen a fost opțiunea sa, atunci când a început cariera în actorie.
Jamie Foxx – Eric Marlon Bishop
Foxx a optat pentru schimbare totală de nume când a început să facă standup comedy. A căutat un nume unisex pentru a atinge astfel un public cât mai mare. Astfel a luat naștere Jamie Foxx.
Miley Cyrus – Destiny Hope Cyrus
Numele de scenă a lui Miley Cyrus derivă din Smiley, după cum i se spunea în copilărie, pentru că întotdeauna zâmbea. Așa că a adoptat prescurtarea Miley în 2008 când și-a schimbat legal numele.
Demi Moore – Deme Gene Guynes
Puțini știu că Demi Moore s-a căsătorit la 17 ani cu Freddy Moore, un cântăreț rock de care a divorțat patru ani mai târziu, dar al cărui nume l-a păstrat. A mai avut două mariaje, cu Bruce Willis (1987-2000) și Ashton Kutcher (2005-2013), dar nu și-a mai schimbat numele, care între timp a acumulat prestanță.
Meghan Markle – Rachel Meghan Markle
Primul prenume al recentei ducese de Sussex este Rachel, dar nu-l folosește. Dar când ești membru al familiei regale britanice, nici nu mai contează cu ce nume ești trecut în cartea de identitate.
Rihanna – Robyn Rihanna Fenty
Cântăreața, compozitoarea și mai apoi actrița Rihanna a folosit cel de-al doilea prenume ca nume de scenă, deși recunoaște că familia folosește prenumele de Robyn mai ales atunci când dorește să-i atragă atenția.
Natalie Portman – Neta-Lee Hershlag
Actrița este originară din Israel, iar când familia ei a emigrat în State numele evreiesc a fost schimbat în Portman, numele de fată a bunicii sale. Neta-Lee a devenit tot atunci Natalie.
foto: Pinterest

Un comentariu

Lasă un comentariu