Glam News Magazine

În necrologul său din 1993 din New York Times, lucrările lui Federico Fellini au fost definite ca fiind “momentul în care intri impetuos pe o scenă atât de ciudată încât ai impresia că ai halucinații; apoi se dovedește a fi real totul.” Transcendând atât realismul cât și suprarealismul, Fellini a amplificat viața de zi cu zi și a valorificat realitatea. Ai putea vedea de ce un tânăr precum Jeremy Scott s-a îndrăgostit de filme precum Casanova, Satyricon, Roma, La Dolce Vita și 8½, făcând referire la toate în tributul său adus lui Fellini la studiourile Cinecittà din Roma unde a prezentat colecția Moschino toamnă/iarnă 2019 pentru bărbați. “Voi rămâne fanul lui Fellini pe tot parcursul vieții”, a spus Scott în culise, înconjurat de modele în uniforme centurion romane, peruci baroc și fuste de balet.

La fel ca și Fellini, nebunia creativă a lui Scott ar putea fi un escapism, totuși se poate vedea și ca o îmbunătățire a realității. Spectacolul Moschino, la care a participat si muza lui Fellini, Sandra Milo, ne-a arătat percepția lui Scott asupra unei lumi atât de îndepărtate de ideile contemporane de normcore și monotonie. Dincolo de costume și rochii, aceasta a fost mai presus de toate o colecție de confecții în care Scott și-a demonstrat abilitatea de a îmbina hainele tradiționale, cu costume de tweed sau cu paltoane moderne brodate cu litere romane, oferind o atingere a sufletului roman, a mitului și a magiei în viața de zi cu zi.

Nu toate hainele din cadrul colecției au fost 100% originale. Dar, când vine vorba de intersecția stilului și a culturii pop – fie că sunt alimentate de aplicațiile social media din ziua de astăzi sau de ecranele din epoca lui Fellini – puțini din industrie au curajul lui Scott. Acest spectacol, cu peruci înalte, coroane de principe, tonuri juxtapuse și opulență a fost unul haotic, însă controlat.  Ceea ce face el este o artă antrenantă și cinematică, dar și inteligentă. Te face să te gândești. . . . Ce ar face Jeremy Scott dacă ar fi pus în spatele camerei?

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu