Glam News Magazine

Manolo Blahnik s-a lansat în anii ’70, când Diana Vreeland, editor Vogue, l-a cunoscut prin intermediul Palomei Picasso.

Au urmat foarte mulţi ani de muncă, dar şi un gram de noroc (aşa cum recunoaşte designerul). “Iubesc să muncesc. Nu am viaţă personală, dar ştii, eu şi oamenii generaţiei mele nu ne-am gândit niciodată la bani. Cred în a face ceva numai pentru plăcerea care ţi-o oferă. Poate sunt nebun… Am fost un norocos, foarte norocos, chiar!”, spune Manolo.

Pentru Manolo Blahnik celebritatea a venit în momentul în care personajul Carrie Bradshaw, din serialul Sex and the City, s-a declarat dependentă de pantofii Manolo Blahnik. În prezent, designerul este cunoscut în întreaga lume, iar pantofii săi sunt adoraţi de milioane de femei, de la cele mai puternice (un foarte bun exemplu este Anna Wintour, redactor şef  Vogue, care nu poartă decât pantofi semnaţi de Manolo) până la cele mai necunoscute, dar pasionate de modă.

L-a începutul lunii mai, în Toronto s-a deschis Muzeul de pantofi Manolo Blahnik: The Art of Shoes. La o scurtă prezentare pentru presă, Blahnik a numit fondatorul muzeului, Sonja Bata, “o adevărată legendă” spunând că a este extrem de încântat să fie în Toronto pentru lansarea expoziției retrospective, înainte de a râde la mulțimea de oameni, spunând că este pentru prima dată când nu știe ce să spună, pentru că și-a pierdut cuvintele.

Expoziția în sine este în esență un “album cu cele mai mari hituri” din toate perechile de pantofi remarcabili pe care Blahnik le-a proiectat de la începutul carierei sale în anii ’70, incluzând creații de la începutul anilor 2000, precum și din recenta colaborare cu Vetements. Pe lângă minunații pantofi, multe dintre tocuri sunt afișate alături de schițele în acuarelă ale viziunii artistice originale a lui Blahnik pentru pantofi .

Muzeul pantofilor este deschis până pe data de 6 ianuarie 2019. Mai jos vă prezentăm primele imagini din interiorul expoziției somptuoase.

Sursa foto: George Pimentel

Un comentariu

Lasă un comentariu