Glam News Magazine

Sâmbătă dimineața la fabricile de bere Old Truman din Londra, Art School şi-a prezentat colecția de toamnă 2019. De la primul lor spectacol în urmă cu doi ani, Eden Loweth și Tom Barratt au stârnit tot felul de reacții, însă se pare ca asta i-a dus rapid în top. Prin captarea eliberării identității sexuale din inima tinerei generații, ei au construit cu răbdare o etichetă care onorează această evoluție culturală prin modelarea genurilor non-binare și educând personalul din magazine cum să se ocupe de ea.

Tema lor plină de farmec a fost – “o noapte la operă”, așa cum a spus Loweth – și a fost o colecție oarecum mai normală față de cele anterioare ale brandului. Bine, pentru cei care vor privi imaginile pentru prima oară li se va părea o colecție destul de ciudată și teatrală, dar în acest moment, după valul de ținute colorate și extravagante care au lovit podiumurile pentru bărbați din Londra în ultimii doi ani, se simte pur și simplu mult mai puțin revoluționară. Ceea ce acum doi ani era prezentat mai degrabă ca și un spectacol de artă decât o identitatea de gen, în 2019 parcă aceste ținute nu mai scandalizează. Cumva, rochiile de cocktail de la Loweth și Barratt, halatele peste bluze și fustele tricotate au depășit vibrațiile scenei, acum pur și simplu vorbindu-se despre ele doar într-un limbaj universal al temei Glam.

Pe de altă parte, acest recurs universal a făcut, de asemenea, colecția Art School puțin prea agreabilă pentru un podium din Londra unde mereu ne așteptăm la ceva care să ne facă să spunem WTF. Începând cu luna septembrie, Parisul și-a intensificat jocul cu extravaganța cu branduri ca Maison Margiela, Givenchy și Louis Vuitton, care au oferit o serie de ținute complete în departamentul de gen neconformist, iar etichetete precum Art School se confruntă acum cu necesitatea de a produce o viziune (și un produs) chiar mai extravagantă decât înainte.

“Sunt o persoană destul de optimistă, dar pentru mine reprezintă un motiv real de îngrijorare faptul că acestă tranziție devine o tendință”, a spus Loweth, spunând totuși ca John Galliano pentru Maison Margiela reprezintă o excepție de la această regulă. “El înțelege comunitatea.” Însă nu putem da vina pe Loweth și pe Barratt pentru faptul că sunt protectivi cu eticheta lor. Totuși acești tineri designeri au ajutat la crearea unei evoluții culturale rapide, iar acest lucru îi obligă pe ei să își împingă limitele și să realizeze creații și mai extravagante de atât. Care va fi următorul pas al acestui brand în această evoluție? Ramâne de văzut!

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu