Glam News Magazine

Soare, apa, vară,culori vii, puțini oameni în jur. Stresul cotidian are leac sigur într-un astfel de peisaj pentru care nu trebuie neapărat să mergi la capătul lumii. Vă propunem câteva destinații minunate, dar nu atât de promovate.

Mljet

Insula din Croația, acoperită de păduri superbe de pini mediteraneeni, este un paradis turistic. Cu doar 1.100 de locuitori și un singur hotel, este locul perfect pentru o vacanță în tihnă. Legenda spune că aici a fost înrobit Ulise timp de șapte ani de frumoasa nimfă Calypso. Merită să o descoperi.

Tuvalu

Tuvalu este o țară insulară în Polinezia, situată în partea central-vestică a Oceanului Pacific, la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia. După Vatican și Nauru este statul independent cu cei mai puțini locuitori și este cel de al patrulea stat ca suprafață după Vatican, Monaco și Nauru. Din cauza infrastructurii limitate, doar în jur de 1.000 oameni vizitează anual Tuvalu, așadar vei avea parte de liniștea dorită, iar peisajul ireal te va deconecta cu siguranță.

Colonsay

Insula Colonsay din Hebridele Interioare scoţiene este locul ideal dacă vrei să fugi de lumea modernă. Are o lungime de doar 13 kilometri şi o lăţime de 5 kilometri și în jur de 150 de locuitori. De altfel locul pare neatins de mana omului. Poți face plimbări lungi  în natură, în sunetul apei care se lovește de stâncile albe.

Samothraki

Este o insulă în Grecia, în Marea Egee, unde natura pur și simplu te răsfață.  În afară de mare, poți face baie în piscinile naturale de pe munte, create de cascade, în padurile de stejari și fagi. Vei fi fermecat de specificul locului, de la tradițiile locuitorilor, până la superbele apusurile de soare.

Formentera

Deși numai la o oră cu feribotul distanță de Ibiza, Formentera oferă plaje nepopulate, cu un nisip alb în marea de turcoaz. Datorită frumuseţii plajelor sale, a fost supranumită „Caraibele Mării Mediterane”. Cea mai apreciată destinaţie de pe insulă este golful lung de 8 kilometri.

Bornholm

Insula daneză este supranumită Perla Mării Baltice. Alături de peisajele de o frumusețe aparte, oferă turiștilor și un refugiu cultural prin arhitectura caselor, prin vestigii ale cetății medievale, prin cele 15 biserici medievale din care 4 găzduiesc și opere de artă, dar și prin numeroasele mori de vânt.

 

foto: Pinterest

Lasă un comentariu