Glam News Magazine

“Am explorat îmbrăcămintea sport, o nouă atitudine și am învățat multe. . .” a spus Domenico Dolce în timp ce făcea ultimele ajustări în backstage. “Și unul dintre lucrurile cele mai importante pe care le-am învățat”, intervine Gabbana, “este faptul că noua generație vrea de la noi să oferim piese cât mai clasice, piese ce nu se demodează, piese ce peste ani de zile să le poată purta cu aceeași măndrie. Costumele perfect croite, smokingurile clasice, dantele negre, rochiile imprimate de mătase – lucrurile pe care le-am făcut noi cu entuziasm acum 30 de ani, sunt ceea ce caută clienții tineri în ziua de astăzi. Noi nu considerăm că lucrăm în modă. Misiunea noastră este să folosim colecțiile pentru a vorbi despre povestea noastră, iar povestea noastră înseamnă stil.”

Astfel, în acest sezon, brandul a ținut un adevărat curs de modă pe podium, cu 144 de ținute. Un curs educațional de nivel înalt marca Dolce & Gabbana. Această colecție a fost numită DNA Evolution, iar invitația la prezentare a fost postată online: un videoclip dedicat elementelor clasice care alcătuiesc marca lor.

Formată din 10 categorii și încă 40 de opoziții, colecția a inclus : “catifea vs brocard”, “sacru vs. profanare”, “erotic vs. catolic”, și “paste vs roşii”.

Pe podium au defilat unele dintre modelele cu ștate vechi la D & G, însă pentru a-și lărgi obiectivul au defilat și câteva persoane influente din generații diferite: Paul Coster, Adam Senn și Evandro Soldati. Plus . . . Naomi Campbell! Marpessa! Monica Bellucci! În jurul acestor oameni de modă a fost o distribuție interesantă de modele propriu-zise și un ansamblu de familii, prieteni și cupluri.

Între jacheta și coroana de aur de deschidere a lui Dallas și costumul de încheiere a lui Campbell cu dungi și fedora au fost prezentate haine multigeneraționale, multietnice, trei decenii de îmbrăcăminte pentru bărbați prin prisma casei Dolce & Gabbana. Adam Senn a intrat într-un costum negru clasic, alături de Adriana Cernanova, la fel de atrăgătoare, în timp ce Marpessa a purtat un costum de lucru sicilian, care aminteste de campaniile ei cele mai vechi pentru brand din anii ’80.

Au fost haine inspirate de străzile siciliene, boxeri bărbătești, pantaloni pentru baschet, treninguri cu printuri de cannoli, haine de plajă în printuri cu pești, piese inspirate de uniforma militară, pantaloni cu talie înaltă, curele ce păreau de acum 20 de ani și tricouri cu fotografii patrimoniale ale Siciliei de mult trecute, de Giuseppe Leone.

Acesta a fost un spectacol specific brandului, menit să reflecte ziua de ieri, astăzi și mâine. “Ca și în filmul Il Gattopardo”, a spus Gabbana, “când Trancredi spune: “Pentru ca totul să rămână la fel, totul trebuie să se schimbe”.

Dolce a adăugat: “Suntem foarte norocoși. Nu mai sunt mulți designeri care au propria lor companie. Cele mai multe branduri vobesc despre afaceri, doar despre afaceri, iar șeful real nu mai este designerul, este bursa de valori. Când intri în joc, lucrurile devin foarte complicate. Nimic nu se face din motivele corecte. Dar noi avem încă șansa frumoasă de a ne exprima prin experiența noastră și de a fi curioși în legătură cu viitorul în același timp. Noi o facem pentru că ne place. ”

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu