Glam News Magazine

Pierpaolo Piccioli este cel mai bun exemplu pentru propria sa filosofie cu privire la purtarea costumului. Indiferent dacă este într-un smoking sau într-un costum cu un palton peste, poartă îmbrăcămintea cu ușurința cu care îmbracă hainele sport. Noile sale idei de costume pentru Valentino, prezentate la Grand Palais au parut sa reflecte trucurile pe care Piccioli le-a învâțat în recenta sa excursie la Tokyo, unde a prezentat o colectie pre-fall în care a introdus pieselor pentru barbati croiala de tip plissé din ultima colecție pentru femei. Aceste costume arată mai degrabă a pijama, dar în limba arhaică a codurilor de îmbrăcăminte se numesc formal sau semi-formale. Piccioli a dorit cu această colecție să propună o nouă modalitate de a purta costumele pentru o generație mai tânără.

“Înainte, totul se referea la reguli stricte. Și bărbații au fost așa…stricți “, a spus el “Cred că acum trebuie să venim cu propuneri diferite.” “Nu este vorba doar de purtarea unui costum pentru a merge la birou. Costumul poate fi purtat și într-un mod diferit: cu adidași de exemplu. Nu încerc să dau deoparte toate piesele streetwear, ci să le adaug în garderobă și să regândesc garderoba într-un mod diferit. Trebuie regândit pentru un bărbat, care este mai fluid și mai liber. Deci, garderoba trebuie să fie mai fluidă și mai liberă pentru a răspunde necesităților. ”

Colecția Valentino a fost o colaborare cu Birkenstock, continuând astfel programul de schimb de studenți al lui Piccioli cu Jun Takahashi de la Undercover. Cei doi au debutat cu o linie de accesorii Valentino x Undercover în timpul excursiei lui Piccioli, care a avut loc în Tokyo în noiembrie. De data aceasta, ei au inclus ilustrații ale lui Edgar Allan Poe, ilustrații pentru care Takahashi este foarte fascinat. Printurile și broderiile au fost prezentate pe ambele podiumuri (Valentino și Undercover) – spectacolele au avut loc în același timp, dar în moduri foarte diferite.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu