Glam News Magazine

Există atât de multe locuri fastuoase pe glob, încât uneori este nevoie de o destinație mai puțin promovată, dar cu peisaje incredibile și experiențe culturale uimitoare. Astfel că astăzi ne oprim atenția către Guatemala, una dintre cele mai puțin dezvoltate țări din America Centrală, dar care oferă aventuro oncredibile. Nu este o destinație la îndemâna oricui, dar veți descoperi că este de trecut pe listă cu destinații “măcar o dată în viață. Vulcani maiestuoși, râuri turcoaz, orașe coloniale fermecătoare, vechi ruine mayașe ascunse în junglă și localnici prietenoși – există atât de multe de iubit la Guatemala încât să fie luată în calcul pentru o vacanță de neuitat. Iată 5 locuri de neratat dacă ajungeți aici.

Semuc Champey

Guatemala

Semuc Champey este un monument natural în apropierea orașului Maya Q’eqchi ‘, din Lanquín. Este format dintr-un pod natural de calcar de 300 m, sub care trece râul Cahabón și care formează piscine naturale atractive. Călătoria către Semuc Champey este însă o încercare pentru cei care se consideră excursioniști aventuroși. Nu este o destinație de familie și nici nu veți găsi aici hoteluri de 5 stele. Este pentru cei cărora le place aventura și care vor fi răsplătiți cu una dintre cele mai tari experiențe din viață. Semuc Champey este situat la aproximativ o oră de mers cu mașina de Lanquin, însă drumurile sunt aproape impracticabile pentru o mașină obișnuită. Soluția ar fi a închiria o mașina de teren sau a folosi transportul în comun local. O baie în bazinele de calcar și explorarea peșterilor din apropiere merită efortul.

Ruinele Tikal

Guatemala

Există atât de multe ruine incredibile de vizitat în Guatemala, dar ruinele Tikal sunt de departe cele mai impresionante. Situate în mijlocul unei jungle de pădure tropicală, o excursie aici se simte ca și cum ai descoperi un oraș pierdut, în stil Indiana Jones. Ceea ce este acum una dintre cele mai mari atracții din Guatemala a fost cândva un imperiu Maya plin de viață și oameni. La vârf, acest oraș gigant Maya a inclus mii de clădiri de la temple și morminte până la terenuri de joc cu mingi, grădini și clădiri rezidențiale care au fost abandonate mai târziu în jurul anului 900. În timp ce majoritatea clădirilor rămân încă îngropate, unele dintre cele mai mari temple din Tikal au fost excavate în anii 1950 și fac acum parte din siturile protejate de Patrimoniul Mondial UNESCO.

La Tikal, vizitatorii pot explora temple și chiar se pot urca deasupra liniei copacilor pentru a vedea unele dintre piramide la scara lor completă – o activitate care taie respirația la propriu. Ruinele Tikal sunt aparte pentru că, spre deosebire de majoritatea ruinelor mayase, acestea sunt subțiri și înalte. Cel mai bun exemplu al acestui tip de arhitectură este reprezentat în Templul IV, cea mai înaltă structură din lumea antică. O vizită aici este o aventură care include și întâlnirea cu animale sălbatice precum maimuțe, coati și păsări exotice.

Izvoarele termale Fuentes Georginas

Guatemala este o țară plină de atracții naturale frumoase, care includ mulți vulcani epici. Și acolo unde sunt vulcani, există izvoare termale. Izvoarele termale Fuentes Georginas oferă modalitatea perfectă de a te destinde după o zi de drumeții. Izvoarele termale Fuentes Georginas sunt situate în apropierea orașului Xela Guatemala. Există patru piscine cu temperaturi diferite, perfecte pentru relaxare într-un cadru natural. Există aici și un restaurant pentru a servi masa.

Antigua

Guatemala

Ceea ce este minunat la Guatemala este că oferă atât de multe locuri diverse de vizitat încât te cucerește iremediabil. Antigua este unul dintre cele mai frumoase orașe coloniale din America Centrală și se află pe lista oricărui turist care călătorește în Guatemala. Sau așa ar trebui. Antigua a fost odată capitala din Guatemala, dar datorită locației sale, a fost predispusă la cutremure și erupții vulcanice, iar în 1776, capitala a fost mutată în orașul Guatemala și, din cauza acestei mutări, orașul Guatemala arată acum foarte modern, în timp ce Antigua a rămas neatinsă în starea sa de secol al XVIII-lea, cu străzi înguste pietruite și clădiri coloniale colorate.

Multe dintre locurile care trebuie vizitate în Antigua includ biserici istorice, cum ar fi frumoasa biserică Iglesia De La Merced, care a fost construită în stil baroc, cu un exterior elaborat și detaliat. Alte biserici, cum ar fi Catedrala Antigua Guatemala, nu au supraviețuit cutremurelor devastatoare din această regiune și au fost lăsate într-o stare semi-ruină. Însă principala atracție de aici este Arcul Santa Catalina, un pasaj folosit odinioară de călugărițe pentru a traversa strada nevăzute. Arcul Santa Catalina, fără îndoială, este unul dintre cele mai pitorești locuri din oraș. Dacă doriți să obțineți o fotografie la Arcul Santa Catalina cu vulcanul Agua, pe fundal, ar fi bine să ajungeți aici la prima oră a dimineții, înainte ca mulțimile de turiști să roiască pe străzi.

Vulcanul Pacaya

O vacanță în această tară exotică nu poate fi epică fără o excursie la un vulcan activ. Vulcanul Pacaya, un vulcan activ chiar în afara orașului istoric Antigua poate fi răspunsul. Durează câteva ore pentru a ajunge la vârful vulcanului, iar peisajul cu roca vulcanică neagră asemănător cu Marte va prilejui fotografii uluitoare pe rețelele de socializare.

Foto: Flickr.com

Lasă un comentariu