Glam News Magazine

Când Oscar Wilde a declarat: “Libertatea este locul preferat al cumpărătorului artistic”, el nu se referea la un concept măreț de viață și libertate – vorbea despre magazinul Liberty din Londra ce se găsește pe strada Regent Street înca din anul 1875 și a cărui semnătură sunt printurile florale și materialele Art Nouveau ce au captivat cumpărătorii artistici pentru mai bine de un secol.

Wilde nu era singur în entuziasmul său pentru aceste printuri miniaturale, ale căror culori delicate parcă evocă o Anglie rurală și ploioasă. Contemporanii săi – artiști, poeți și actori, printre care William Morris, Dante Gabriel Rossetti, Ellen Terry și James McNeill Whistler au strigat și ei “Give me Liberty!”

Printurile Liberty au fost extinse chiar și asupra familiei regale. În iulie 1941, străbunica prințului Harry a fost fotografiată împreună cu fiicele sale, prințesele Elizabeth și Margaret, cu un colier triplu de perle și o rochie de vară de la Liberty Tana.

Dar, în mod inevitabil, poate pentru că modelele erau atât de fermecătoare, iar culorile atât de silențioase, printurile Liberty s-au transformat în haine pentru copii. Ce ar putea fi mai adorabil decât o rochie cu pene de păun sau o salopetă cu printuri florale, destinată unei persoane prea tânără să vorbească, așa că nu poate spune: “Mami, nu sunt împătimit al modei! Vreau salopete din denim! ”

Ceea ce nu înseamnă că adulții, sătui de blugii lor rigizi, visează la ceva moale și seducător în sezonul verii, nu își pot răsfăța dorința de printuri cu o rochie vaporoasă, o bluză peplum, un set de pijamale din mătase sau chiar o bustieră înflorată. Dar grăbiți-vă si faceți achizitiile cât încă mai este vară! Amintiți-vă de cuvintele de sub Ceasul Libertății de pe strada Kingly, care avertizează clienții începând din 1925: “Nici un minut trecut nu se mai întoarce niciodată înapoi, luați aminte și nu faceți nimic în zadar”.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu